Obchod Play 5.12 – přípravy na rodinné sdílení, možnost darovat či aktivovat kartu skrze NFC

Obchod Play 5.12 – přípravy na rodinné sdílení, možnost darovat či aktivovat kartu skrze NFC
2015-11-08T08:45:59+02:00
• 8. 11. 2015
1

Přichází nová aktualizace Obchodu Play a redaktoři z portálu Android Police opět zavítali do kódu aplikace, aby zjistili, co pro nás tentokrát Google nachystal, či dokonce chystá. Je toho opravdu dost, a to ať už se jedná o sdílení aplikací mezi rodinnými příslušníky, možnost darování aplikace nebo aktivování a propojení karty skrze NFC.

play-store-5.12

Začneme s rodinnou a možností sdílení. Ačkoliv už z logiky věci se zde skýtá menší problém, pojďme si nejdříve říci to pozitivní. O tuto funkci bylo žádáno již mnohokrát a Google se k ní doposud vyjadřoval trochu obezřetně a nepříliš informativně. Nově se tak tedy můžeme těšit na rozsáhlé možnosti, tudíž odpadne mnoho zbytečného.

Za prvé, založení rodiny není nic náročného a ani následné přidání členů. Samozřejmě lze z této skupiny kdykoliv odejít, vše závisí na samotném uživateli. Pokud tedy máte v kruzích manželku, syna i dceru, můžete jim různě nastavovat oprávnění tak, aby mohli stahovat a pak i instalovat některé druhy aplikací. Nikde taktéž není řečeno, kolik uživatelů můžete do skupiny rodina pozvat, tudíž se dá zahrnout do rodiny prakticky kohokoliv, a to bez větších nesnází.

Nyní však nastává háček, jenž se ukrývá v onom sdílení. Jde to to, že pokud budete mezi členy rodiny sdílet aplikaci, může nastat problém s licenčními podmínkami, což ještě není plně vyřešeno.

Také je stále nezodpovězená otázka, zda si bude moci uživatel nechat koupenou aplikaci skrze rodinný účet, pokud z ní poté odejde. Nebo zda bude uživatel nucen bankovní účet rodinný před tím soukromým. To vše se však nyní nedozvíme.

Darování

Představte si, že chcete svému příteli koupit aplikaci, jelikož z jeho strany to prostě nejde – nemá například Google Wallet či bankovní účet. Po aktualizaci snad budete moci zaslat aplikaci uživateli – tento dar lze samozřejmě odmítnout, v tom případě bude dar vrácen dárci. Pro zaslání aplikace (daru) stačí vyplnit email příjemce a k tomu připojit třeba krátkou zprávu. Zatím kódy však neodhalily důležité odpovědi – například jak bude fungovat vracení darované aplikace.

NFC

Doposud stále musíte složitě vyplňovat formuláře k propojení bankovního účtu a Google Wallet. Po aktualizaci by se teoreticky mohlo zbytečné „papírování“ dát stranou a pouze přiložit kartu k telefonu, který podporuje NFC. Samozřejmě ověřovací část nelze jen tak zrušit, přeci jen by to znamenalo dost velkou bezpečností hrozbu.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

David Nejeral

8. 11. 2015, 20:17

No konečně. nyní vládne rodinám v podstatě přístup na černo, protože mobil či tablet mají dnes v podstatě rodiny běžně a děti na nich mají své účty aby se nevrtali rodičům v jejich datech. Jenže účet u Google můžete mít až od 13 let tuším a navíc by rodiče občas nějakou tu aplikaci dítěti i koupili. zadávat ale číslo karty na účet dítěte je fakt nezodpovědné a toto je už dlouho chtěná funkce.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat