Huawei Mate 8 otestován v GFXBench

Huawei Mate 8 otestován v GFXBench
2015-11-07T08:45:15+02:00
• 7. 11. 2015
1

Jen pár týdnů před oficiálním představením nového modelu Mate 8 od společnosti Huawei jsou odhaleny jeho možné specifikace. Za únikem tentokrát stojí grafický benchmark GFXBench a doplňuje tak již známé informace z dřívějška. Čínský výrobce u něj nasadí nadstandardní výbavu, kde hlavní slovo dostane zbrusu nová verze procesoru Kirin z vlastní produkce, takže v nejvyšší třídě mezi telefony si rozhodně najde své místo.

huawei-logo

V přední části naleznete 6palcový displej s rozlišením 1 920 x 1 080 pixelů a 8megapixelovou kamerku na selfie snímky. Stránku výkonu řeší osmijádrový procesor Kirin 950 o taktovací frekvenci 2,2 GHz, grafický čip Mali-T880 a v závislosti na vybrané variantě 3 či 4GB operační paměť RAM. Dále 32GB úložiště očekávejte u 3GB RAM, kdežto vyšší verze nabídne dokonce 64GB úložiště. Samozřejmostí bude podpora paměťových microSD karet.

Záda ponesou 16megapixelový fotoaparát, duální přisvětlovací LED diodu a nepřehlédnutý snímač otisků prstů. Softwarovou stránku obstará systém Android ve verzi 6.0 Marshmallow. Výbavu uzavře funkce Bluetooth 4.0, GPS nebo technologie NFC. K odhalení dojde 26. listopadu s tím, že prodejní cena u verze s 3GB RAM bude okolo 520 dolarů (tj. cca 12 940 Kč). Nejlépe vybavenou variantu byste mohli pořídit za 610 dolarů (tj. cca 15 179 Kč).

Mate 8

Zdroje: gsmarena.com, androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Kirin 950 vypadá opravdu skvěle. I grafika by dle uniklých informací měla být na úrovni. ate se obecně řadí mezi větší smarty až phablety, ale to v dnešní době narůstajících displejů nevadí.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat