BlackBerry Priv je jeden z mnoha, možná

BlackBerry Priv je jeden z mnoha, možná
2015-11-10T07:45:15+02:00
• 10. 11. 2015

Opět se mluví o společnosti BlackBerry a tentokrát především pozitivně. Hlavním tématem je novinka BlackBerry Priv, což je první smartphone se systémem Android. Aby toho nebylo málo, konstrukčně nabízí také plnohodnotnou hardwarovou klávesnici, což je na dnešním trhu neobvyklé. Ačkoliv cena tohoto smartphonu je vyšší, tak specifikace jasně hovoří o plnokrevném top modelu. Tudíž se může rovnat jiným významným značkám.

Screenshot_8

Celkově se první androidí pokus těší dobrému zájmu, i z pohledu zahraničních recenzí. Na novinku dobře zareagovala i burza a hodnota BlackBerry mírně roste. Samozřejmě je důležité, aby společnost nezaspal a nepustila se do volného pádu, který absolvovala za poslední dobu.

K celé situaci se vyjádřil i John Chen, CEO BlackBerry. Hlavním rozhodnutím pro adopci Androidu byl ekosystém. Z jeho slov tak trochu vyznívá, že nemohli dohnat tři velké systémy v současnosti se svou vlastní platformou. Z tohoto důvodu se rozhodli pro systém, který je již zavedený na trhu, nabízí dostatek prostředků, je otevřený a mladá generace si na něj zvykla a vyžaduje ho.

PRIV_Dual_LeftAngle400x500-3

John Chen taktéž nastínil, že BlackBerry Priv nemusí být jediným zařízením se systémem Android. Pokud vše půjde dobře, čímž John Chen myslí kladné přijetí modelu Priv, tak můžeme očekávat další smartphony se systémem Android. Možná to znamená, že jsou v plánu i levnější zařízení.

Lze očekávat, že BlackBerry kompletně přesedlá na systém od Googlu a svou vlastní platformu jednoduše zařízne. Pravděpodobně ještě nějakou dobu bude nabízet obě možnosti, ale více bude tíhnout k Androidu. Právě pro něj bude vyvíjet aplikace a služby, což ostatně dělá už nyní.

Zdroj: ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat