Solární power banka ZeroLemon 20 000 mAh recenze

Solární power banka ZeroLemon 20 000 mAh [recenze]
2015-09-05T08:30:35+02:00
• 5. 9. 2015
3

Společnost ZEROLEMON sídlí v USA a patří k předním výrobcům příslušenství pro mobilní zařízení. Jejich výrobky se týkají především baterií, ale v nabídce nalezneme i rychlé nabíječky pro zařízení s Quick Charge 2.0 a další. Za svou historii si společnost vybudovala velmi dobré jméno a lze o ní tvrdit, že patří mezi špičku. My jsme si pro vás připravili menší recenzi dvou z jejích produktů, jedná se o solární nabíječku a nabíječku s 18 W podporující nejrychlejší nabíjení pomocí QC 2.0.

ZEROLEMON SolarJuice 20 000 mAh

Externí nabíječky patří k výbavě mnoha uživatelů, protože výdrž dnešních zařízení není vůbec valná a mnohdy svůj telefon nabíjíte i několikrát za den. Tato power banka nabízí všem zákazníkům opravdový super výkon, protože má kapacitu 20 000 mAh.

j1

Zařízení mi dorazilo v líbivé průhledné krabičce a již na první pohled se každému zdá, že se bude jednat o opravdu kvalitní výrobek. V balení se ještě nachází stručný manuál se všemi instrukcemi pro používání a také popis. V manuálu je popsáno, jak poznat, kolik máte ještě k dispozici energie, jak zařízení nabíjet, a mnoho dalšího. Dále je v balení přibalen USB kabel a kovová karabina, pro připevnění například v batohu, aby při nošení nelétala ze strany na stranu. Kabel má délku přes 70 cm, což se mi osvědčilo jako vyhovující míra.

j2

Po otevření a uchopení do ruky je nabíječka pevná a nikde nevrže, materiál je kvalitní a nárazu vzdorný. V rukou se drží velmi dobře díky uhlazenému materiálu a celkově působí konstrukčně velmi podařeně, až mě to samotného překvapilo. Na horní straně celého zařízení se nachází solární panel, díky kterému můžete nabíječku nabíjet na přímém slunci, aniž byste museli být u zdroje elektrické energie. Panel pokrývá 90 % přední strany.

j3

Při nabíjení na slunci se může stát, že začne pršet a vy na ni zapomenete, nemusíte mít strach, protože je vše voděodolné, za což ode mne má výrobce velkou pochvalu. Na pravé straně ve spodní časti se nachází vstup pro nabíjení z elektrické nabíječky v podobě microUSB.

j4

Spodní hrana obsahuje to nejdůležitější – dva výstupy v podobě USB, to znamená, že můžete nabíjet až dvě zařízení naráz. Jeden ze vstupů má výstupní hodnoty 5V/2.1A a druhý pak 5V/1A. Mezi těmito výstupy se nachází LED dioda, kterou lze využívat jako svítilnu, když nemáte po ruce baterku. Její svítivost v úplné tmě je dostatečná. V levé spodní části je umístěno malé kulaté tlačítko, jež při delším podržení LED diodu rozsvítí.

j5

Abych nezapomněl, nad solárním panelem se nachází celkem 4 malé modré notifikační diody, které zobrazují aktuální stav nabití power banky. Váha zařízení je celkem 483 g, což není málo, a je to docela znát. Pokud chcete mít jistotu, že můžete mobilní telefon nebo tablet využívat naplno a hrát třeba i hry, pak vám nabíječka zaručuje neustálou jistotu, že nezůstanete bez energie.

j6

Při testování úplného nabití vybitého telefonu na 0 % jsem jej dokázal nabít celkem 6x a ještě zhruba dalších 35  % kapacity baterie telefonu. Poté došlo k blikání malé modré notifikační LED diody, která značí, že je nutné nabíječku nabít. Tyto malé diody ukazují, kolik energie máte k dispozici, v podstatě lze vidět celkem 5 kombinací.

V momentě, kdy svítí všechny čtyři modré diody, pak je vaše zařízení plně nabito, s postupným ubýváním energie mizí i svítící diody, pokud přestane svítit jedna, pak máte k dispozici energie ještě mezi 50 % až   75%. Při svícení dvou diod je to 25 % až 50 % a při svícení jedné je to již „jen“ 5 % až 25 %.

j7

Velmi mne na zařízení zaujala jedna věc, jedná se o to, že nemusíte nabíječku nijak zapínat, stačí pouze připojit USB do telefonu a automaticky začne nabíjení. U ostatních power bank je to ve valné většině řešeno nutným zapnutím tlačítka ON.

j8

Když jsem nabíječku zkoušel nabíjet pomocí solárního panelu, dokázalo se zařízení nabít dostatečně pro to, abyste měli dost energie pro telefon (3 000 mAh). Na zhruba 20 %. Solární panel bych osobně považoval spíše za nutnost v situacích, kdy víte, že budete bez elektrické zástrčky několik dní. Při nabíjení na slunci docházelo k mírnému zahřívání, což samozřejmě způsobilo slunce.

j9

Když jsem zařízení nabíjel z 0 % pomocí elektrické zástrčky, power banka se nabíjela celkem 12 hodin, což mě zcela zaskočilo. Čekal jsem při takovéto kapacitě nabíjení minimálně 24 hodin a více. V tomto ohledu další obrovské plus pro výrobce. Musím říci, že jsem nabíjel pomocí nabíječky ZeroLemon 18W, která má schopnost rychlo nabíjení a patří také k velmi dobrým výrobkům, což mohu říci, po této zkušenosti.

j9

Tuto nabíječku podporující Quick Charge 2.0 jsem také testoval a její recenzi naleznete níže.

Shrnutí

Nabíječka SolarJuice 20 000 mAh patří k TOP zařízením, jaké jsem kdy mohl vyzkoušet. Při rozhodování je samozřejmě důležitá cena, ta zůstala na naše poměry velice nízko a za kvalitu, kterou dostanete, se jedná o velmi příjemných 79 $. Power banku si můžete pořídit přes oficiální stránky ZeroLemon, anebo přes Amazon.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Guhl

Student Vysoké školy IT. Fanoušek operačních systémů Android, iOS a všech mobilních zařízení celkově. Testuje pro čtenáře desítky aplikací týdně, které doporučuje ve svém seriálu Dotekománie doporučuje. Často lidem zdarma opravuje telefony a rád šíří informace o skvělých fintách pro Android. Na svém G+ profilu často zvěřejňuje tipy a vychytávky včetně slevových kódů a slev obchodů.

Komentáře

Jiří Mrázek

5. 9. 2015, 12:34

postrádám informaci o době nabíjení ze slunce

Také by mě zajímalo, jaký telefon s jakou kapacitou baterie byl pomocí PW nabíjen.

Honza Gál

5. 9. 2015, 9:46

A nejdůležitější informace chybí. Za jak dlouho se pomocí solárního panelu nabije na zmíněných 3500 mAh?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat