Samsung Gear VR – verze pro masy zláká cenou aktualizováno

Samsung Gear VR – verze pro masy zláká cenou [aktualizováno]
2015-09-30T07:20:19+02:00
• 30. 9. 2015
2

Aktualizováno 30. 9.

Původní model Gear VR se na našem trhu prodává takřka za 7000 Kč, což je rozhodně vysoká částka. Nedávno představená novinka, jež prošla omlazením a ořezáním, přijde na 3 499 Kč s DPH. Oficiální dostupnost je hlášena na měsíc listopad.

Původní článek 26. 9.

Společnost Samsung společně s firmou Oculus oficiálně představila novou verzi Gear VR. Dlouho se hovořilo o tom, že si tito dva partneři opět plácnou a výsledek tedy máme na světě. Při samotném vývoji byl hlavně brán v potaz fakt, že půjde o masovou záležitost. Tudíž oproti předchozí variantě přišlo několik změn a jedna z těch nejpříjemnějších bude prodejní cena nebo rozšířenější podpora zařízení.

Samsung Gear VR (3) Samsung Gear VR (4)

Po stránce funkcí jde stále o stejné brýle pro virtuální realitu jako doposud. Nicméně předchozí varianta měla o něco pohodlnější zapínání s měkkými výstelkami. Nynější verze očividně dostala jen obyčejný popruh z obou konců stahovatelný na suchý zip. Následně boční dotykovou plošku vystřídal vylepšený trackpad, který tomuto druhu zařízení bude rozhodně více sedět. Zbývající části jsou již bez jakýchkoliv změn.

Samsung Gear VR (1) Samsung Gear VR (2)

Během tiskové konference padla zmínka o kompatibilitě s novým Galaxy Note 5, Galaxy S6 Edge+ a chytrými telefony od Samsungu uvedenými v letošním roce. Jejich přesný seznam pravděpodobně jihokorejský výrobce zveřejní přes webové stránky až těsně před zahájením prodeje. Prodejní cena klesla z původních 199 dolarů k hranici přijatelných 99 dolarů (tj. cca 2 414 Kč bez daně). První kusy budou k dispozici od listopadu ve Spojených státech. Poté s menším rozestupem by měly postupně zahrnovat celý svět.

Samsung Gear VR (6) Samsung Gear VR (5)

Zdroj: sammobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Jiří Doubravský

1. 10. 2015, 20:33

ale vážně. Virtuální realita slibuje přinést fastinující zážitek z příbehu který zažijete \\\“uvnitř\\\“ herního prostředí, vážně na renderování takového prostředí chcete používat telefon, proč to tak degradovat? :) … když už, tak pořádně – roztočit pěkně vodníka pod PC grafikou a pořídit HTC VIVE pro SteamVR dává mnohem lepší smysl, snad dodrží slvo a do vánoc bude alepoň vývojářská edice.

René Zavadil

27. 9. 2015, 11:46

Tak dlouho jsem nevedel, co si prat k Vanocum, az najednou prisla tato zprava. „Mily Jezisku, …“ ;)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat