XDA Developers – podařilo se přenést Google Play Store na Windows 10 Mobile

XDA Developers – podařilo se přenést Google Play Store na Windows 10 Mobile
2015-08-14T14:17:18+02:00
• 14. 8. 2015
1

Nedávno jsme psali o nových nástrojích od Microsoftu, které umožňují snazší přenesení stávajících aplikací pro Android a iOS na mobilní systém od Microsoftu. Konkrétně nástroj pro portaci androidích aplikací umožňuje přímou instalaci souboru APK do telefonu s Windows 10 Mobile, což jsme podrobně rozepsali také v našem návodu. Dle aktuálních zkušeností uživatelů lze tímto způsobem nainstalovat téměř jakoukoliv aplikaci, což i já sám mohu potvrdit. Problémem jsou však stále aplikace, které pro svůj chod vyžadují Google Play Services, ty totiž nejsou na W10M dostupné.

windowsandroid

Ve čtvrtek na fórum XDA Developers přidal polský vývojář s nickem karov_mm příspěvek, ve kterém sděluje, že se mu podařilo nahrát do svého telefonu Google Play Services a dokonce se mu podařilo zprovoznit také Google Play Store. Ve svém příspěvku popsal podrobný postup, jak toto vše zprovoznit a přiložil jako důkaz i screenshoty, na kterých lze vidět Google Play Store, v telefonu s Windows 10 Mobile.

gp1 gp2 gp3

Zatím není jisté, jak dobře to všechno funguje a zda nehrozí poškození telefonu, je to však opět značný pokrok ve vývoji systému a bude zajímavé, pokud Microsoft opravdu zprovozní Google Play na svém operačním systému.

Může se sice zdát, že je to všechno úžasné a že aplikace z Androidu možná nalákají nové uživatele, kteří si telefony s Windows 10 Mobile koupí. Důležité ovšem je zamyslet se i nad možnými riziky, která s sebou tento vývoj přináší. Veškeré androidí aplikace, které jsou na W10M spuštěny, sice běží v sandboxu a nemělo by tak hrozit žádné nebezpečí, je ale více než pravděpodobné, že malware a další druhy virů, které se na Androidu běžně vyskytují, mohou brzy narušit také zabezpečení jednoho z dosud nejbezpečnějších systémů pro smartphony.

Zdroj: forum.xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

tak se objeví i eset pro wm10 no

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat