Samsung počítá s Windows 10 do tabletů

Samsung počítá s Windows 10 do tabletů
2015-08-25T10:35:48+02:00
• 25. 8. 2015

Chystaný Surface Pro 4 může očekávat konkurenci od Samsungu. Společnost Microsoft jej s největší pravděpodobností oznámí již během říjnové konference, takže jihokorejskému výrobci nezbývá moc času nazbyt. Přípravy nepřímo potvrdil benchmark Geekbench 3 a naposledy také sociální síť Weibo. Redmondský gigant začal po příchodu Windows 10 tlačit na OEM výrobce, což by ve výsledku mohlo přinést oživení řady s Windows zařízeními u Samsungu.

Samsung Microsoft

Model zřejmě dostane 12palcový displej s rozlišením 2560 x 1600 nebo 3840 x 2400 pixelů. Hardwarovou sestavu bude v první linii zastupovat procesor Core M od Intelu, jakožto první procesor na světě postavený díky 14nm výrobní technologii a operační paměť RAM o velikosti 4 GB. Tablet by měl mít tloušťku 6,2 mm, která navíc počítá se schovaným stylusem S Pen. Ten převezme některé funkce z pera dodávaného ke Galaxy Note 5.

Dále celková hmotnost se bude pohybovat okolo hranice 600 gramů a v základu poběží zmiňovaný systém Windows 10. Společnost Samsung zatím drží pevně jazyk za zuby, ovšem zanedlouho začíná veletrh IFA v Berlíně, a tak bychom mohli být svědky nějakého přesnějšího úniku. Pokud nakonec shrneme prozatímní zprávy, lze spíše předpokládat hybridní zařízení než-li jen tablet pro běžného uživatele.

Zdroj: gforgames.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat