„S-Pen-Gate“ aneb když logika a manuál jdou stranou?

„S-Pen-Gate“ aneb když logika a manuál jdou stranou?
2015-08-26T09:21:35+02:00
• 26. 8. 2015
1

Samsung nedávno představil Galaxy Note 5, který nebude k dostání v Evropě, ani v České republice – aspoň podle současného vyjádření výrobce. Novinka nabízí prémiové materiály jako sklo a kov, což je celkem podstatný rozdíl od předchozí verze. Samsung se také zaměřil na stylus S Pen, jenž prošel nejen designovou úpravou.

U předchozí generace jste nemohli zasunout stylus do zařízení obráceně, konstrukce to jednoduše nedovolila. To se bohužel nedá říci o novince Galaxy Note 5. U ní lze poměrně jednoduše zasunout S Pen do těla zařízení obráceně, ale má to dost podstatný nedostatek. Pokud by se vám to podařilo, stylus se zasekne v Galaxy Note 5, jak je demonstrováno na videu od webu AndroidPolice.

Pokud se rozhodnete vyndat takto zaseknutý stylus, poškodíte vnitřní senzor zjišťující vysunutí. Tím pádem nebude možné používat funkce navázané na tento úkon – jednoduše řečeno, Galaxy Note 5 nerozpozná, jestli došlo k vyjmutí S Pen.

lead-spen

Zahraniční média nazvala tuto kauzu jako S-Pen-Gate (po vzoru minulých, třeba bendgate). Samsung již stihl reagovat na nově vzniklý problém a v podstatě jen řekl, že by se uživatelé měli řídit pokyny v manuálu ke smartphonu.

note-5-manual

Otázkou je, jestli je to chyba výrobce. Rozhodně může nastat případ, kdy se do Note 5 dostane stylus opačně – třeba když si bude dítě hrát s mobilem. Samsung na to měl myslet a měl navrhnout jiný design, který by to neumožňoval.

Pokud ale někdo vloží stylus obráceně, bude to jeho chyba, jelikož si nepřečetl manuál. Ve výsledku se na takto způsobenou závadu nebude vztahovat záruka a majitel si bude muset zaplatit opravu, případně koupit nový smartphone.

Zdroje: theverge.com, androidcentral.com, 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

BranislavBanik

27. 8. 2015, 15:36

Podľa toho obrázku to vyzerá tak, že senzor je až na konci. Takže by som tam musel pero na pchať celé. Môj note2 reaguje na vysunutie cca 1cm.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat