To nej z uplynulého týdne #33 – Google spadá pod Alphabet

To nej z uplynulého týdne #33 – Google spadá pod Alphabet
2015-08-16T17:25:55+02:00
• 16. 8. 2015

Alphabet Inc.

Dochází k velkému zemětřesení, které se dotýká Googlu samotného. Larry i Sergey předávají žezlo novému výkonnému řediteli. Tím se stává Sundar Pichai, jenž vedl již nějakou dobu některé divize v rámci Googlu – například Chrome a Android.  Z Googlu se stává dceřiná společnost a vše bude řízeno novou firmou, která se jmenuje Alphabet Inc. Tu povede známá dvojice – Larry Page a Sergey Brin. Následně se ukázalo, že by nově vzniklá společnost mohla mít problémy se svým názvem.

150810110546-google-alphabet-graphic-custom-1

Novinky Snapdragon 212, 412, 616 + zmínka o 820

Společnost Qualcomm není na tom nejlépe, byť se nachází stále v zisku. I tak se chystají některé drastičtější změny. Zřejmě i to je důvod, proč došlo k modernizaci některých procesorů. Konkrétně se to týká řad Snapdragon 600, 400 a 200. Kromě toho jsme se dočkali prvních specifikacích Snapdragonu 820.

Snapdragon-800-vykonostne-testy

Spotify chce donutit uživatele platit

Populární hudební služba Spotify zřejmě změní strategii s poskytováním hudby zdarma. Zatím se spekuluje o několika možnostech, ale každá z nich má navodit pocit, že by si měli uživatelé zaplatit za lepší služby.

spotify-logo-primary-horizontal-dark-background-rgb

ZUK Z1 oficiálně

Před rokem jsme vzhlíželi k nově vzniklé společnosti OnePlus, která zaujala modelem One. Letos došlo na představeníOnePlus 2, který zaujal, ale také se setkal s kritikou ohledně specifikací novinky. Konkurentem pro OnePlus může býtnově vzniklá společnost ZUK, za kterou stojí mimo jiné i Lenovo. Důvodem k obavám může být novinka ZUK Z1, jenž byla oficiálně představena v tomto týdnu.

ZUK-Z1_1

Smart speed 6

Vodafone chce svým zákazníkům nabídnout dobře vybavené smartphony vlastní značky, což nám již dokázal s modelem Smart prime 6. Nyní představil nejlevnější mobil s Androidem a LTE. Novinka přijde na pouhých 2 377 Kč. Už nyní ho testujeme, přičemž se můžete podívat a případně se ptát u samostatného článku.

WP_20150814_11_52_55_Pro

Android Experiments

Jestliže používáte webový prohlížeč Chrome, mohli jste narazit na projekt Chrome Experiments zaměřený na pokusy v oblasti webových stránek a webových aplikací. Nyní zde máme obdobný projekt pro mobilní platformu, jmenuje se jednoduše Android Experiments.

unnamed (1)

Tvůrci Ingressu odcházejí od Alphabet

V roce 2012 byla světu představena hra Ingress, která se zrodila ve startupu Niantic Labs, který spadal pod tehdejší Google. Včera večer našeho času bylo oznámeno, že Niantic Labs se osamostatňuje, což znamená, že již nadále nebude spadat pod Google, respektive pod nově vzniklou společnost Alphabet.

Screen Shot 2015-08-12 at 2.28.08 PM

Lenovo přenechá na Motorole design, vývoj a výrobu smartphonů

Obvykle, když velká společnost pohltí menší, dojde k začlenění menšího subjektu a zůstane jen značka. Zpravidla se tak děje kvůli úspoře nákladů. V případě Lenova došlo k opačnému řešení. Nově bude Motorola zajišťovat design, vývoj a výrobu smartphonů, a to i modelů značky Lenovo.

Motorola-Lenovo-Moto-X-web

Redmi Note 2 a Redmi Note 2 prime

Právě dnes došlo na představení nového smartphonu ze stáje čínské společnosti Xiaomi. Novinka se jmenuje Redmi Note 2, přičemž bude nabízena o něco lépe vybavenější verze Redmi Note 2 prime. Nečekejte ale markantní rozdíly, jak by mohlo slovíčko „prime“ naznačovat.

813 global posts_1024x512.016

Galaxy Note 5 a Galaxy S6 edge+

Společnost Samsung se rozhodla, že letošní novinky z řad phabletů představí ještě přes samotným veletrhem IFA v Berlíně, který se koná v září. Zpravidla jsme se na něm dozvěděli o novince zapadající do řady Note. To se ale změnilo a Samsung právě v New Yorku představil rovnou dva phablety. Kromě toho nastínil podobu Gear S2.

Screenshot

Nexusy – další spekulace a rendery

Představení novinek od Googlu, respektive Huawei a LG, se neúprosně blíží. Lze to pozorovat na únicích, které se objevují čím dál častěji.

lg_nexus_5_2015_onleaks_5_632x304x32_expand

Podařilo se přenést Google Play Store na Windows 10

MobileNedávno jsme psali o nových nástrojích od Microsoftu, které umožňují snazší přenesení stávajících aplikací pro Android a iOS na mobilní systém od Microsoftu. Konkrétně nástroj pro portaci androidích aplikací umožňuje přímou instalaci souboru APK do telefonu s Windows 10 Mobile, což jsme podrobně rozepsali také v našem návodu. Dle aktuálních zkušeností uživatelů lze tímto způsobem nainstalovat téměř jakoukoliv aplikaci.

windowsandroid

Hangouts 4.0

Majitelé Androidů se konečně dočkali nové verze komunikačního nástroje Hangouts. Kromě výrazných novinek ukrývá i jedno zajímavé a potěšující překvapení.

Screen Shot 2015-08-10 at 7.32.54 AM

APLIKACE A HRY – NOVINKY A AKTUALIZACE

Nepřehlédněte: To nej z uplynulého týdne #32 – Here, chyba v Androidu, iOS 9 a Windows 10 Mobile

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat