HTC – finanční výsledky za 2. čtvrtletí a nový restrukturalizační plán

HTC – finanční výsledky za 2. čtvrtletí a nový restrukturalizační plán
2015-08-13T18:52:05+02:00
• 13. 8. 2015

HTC se pochlubilo finančními výsledky za 2. čtvrtletí letošního roku, které však nejsou vůbec příznivé. Společnost se již delší dobu potýká s problémy a klesajícími příjmy. Nyní je ale situace již skutečně velmi vážná a vedení společnosti na ní reaguje novým restrukturalizačním plánem.

Poll-header-HTC-fortunes

Dle finančních výsledků za 2. čtvrtletí letošního roku HTC zaznamenalo čistou ztrátu 8 miliard tchajwanských dolarů, což dělá ztrátu 9,7 tchajwanského dolaru na jednu akcii. Dalším důležitým ukazatelem jsou příjmy, které činí 33 miliard tchajwanských dolaru. Společnost ve finanční zprávě potvrdila to, že výsledky jsou mnohem slabší, než bylo očekáváno.

CLu-e8QVEAQI4mk

Za chabé výsledky mohou například prodeje telefonů v Číně, které neustále klesají. Špatné výsledky proto nenechaly dlouho čekat na odezvu od vedení společnosti. Byl zveřejněn restrukturalizační plán. Od něj si zástupci slibují především plošší a pružnější fungování. Výsledkem by měl být výrazný ziskový růst.

V rámci restrukturalizace HTC přeskupí dále obchodní jednotky a to tak, aby byly více specializované na klíčové oblasti prémiových telefonů, virtuální reality a lifestylových produktů. Změny se dotknou i firemní struktury. Je naplánováno snížení provozních nákladů o 35 % a zároveň dojde ke snížení počtu zaměstnanců o 15 %.

Cher Wang, předsedkyně dozorčí rady a výkonná ředitelka společnosti HTC, se k situaci vyjádřila následovně:

„Směr společnosti HTC udávají lidé s citem pro inovaci a unikátní směsí odborných znalostí v oblasti hardwaru, softwarové integrace, pokročilých technologií a prvotřídního designu. Po rozšíření našeho portfolia mimo oblast chytrých telefonů však potřebujeme flexibilní a dynamickou organizaci, abychom mohli využít všech zajímavých příležitostí v oblasti lifestylových produktů.“

Dále dodala, že restrukturalizace pomůže každé kategorii produktů od HTC, aby měla přesné zaměření, zdroje a potřebné odborníky, díky čemuž uspěje na nových trzích. K situaci se dále vyjádřilo i české zastoupení společnosti.

Jan Černo, regionální manažer HTC pro Českou republiku a Slovensko, oznámil, že změny pomohou pružnějšímu reagování na změny menších trhů, jakými jsou právě Česká republika a Slovensko. V průběhu podzimu se má oznámit několik produktů, od kterých si očividně společnost dost slibuje.

Je pravdou, že ani výsledky ostatních společností nejsou ideální. Na rozdíl od Samsungu či Sony se HTC zaměřuje především na prodej chytrých zařízení. Horší finanční výsledky u HTC je tak náročnější vylepšit.

Zdroje: techcrunch.com, investors.htc.com, engadget.com, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat