Vazby mezi Google+ a Youtube se přetrhávají

Vazby mezi Google+ a Youtube se přetrhávají
2015-07-27T18:52:21+02:00
• 27. 7. 2015
5

Google se svou sociální sítí Google+ udělal v minulosti několik změn, které vedly k hluboké integraci do ostatních služeb. Jedním z nejvíce diskutovaných propojení bylo nahrazení Youtube komentářů systémem spjatým s Google+. Ačkoliv jste se mohli rozhodnout, jestli se má komentář objevit i na Google+, tak mnozí brali tuto novinku jako krok špatným směrem.

move-youtube-new-google-page-or-profile

Google po delší době vyslyšel tyto názory a vrací Youtubu původní komentáře. Nejedná se o jedinou novinku. K založení kanálu nebo využívání služeb již nebude potřeba mít Google+ profil. Nově bude mít každý uživatel Google profil, který nebude veřejný a nebude dohledatelný skrze vyhledávání. Na něj budou navázány všechny služby.

Bude jen na uživatelích, jestli budou chtít mít veřejný Google+ profil. Tudíž už nebude automaticky vnucen každému uživateli. Jedná se o jednu z mnoha novinek, které si na nás připravil Google. V budoucnu se bude Google+ zaměřovat stále na sdílení obsahu, jeho vytváření a sledování zájmů.

Google Fotky jako samostatná služba a aplikace

Fotky Google+ končí 1. srpna

Aby bylo jasné, neznamená to konec Google+. Pro tuto sociální síť si Google připravuje další novinky, které budou podporovat původní záměr. Na druhou stranu bude umožněno smazat Google+ profil a zachovat si jen Google profil (neveřejný). Co se týče Youtube a komentářů, můžeme očekávat nové nástroje a funkce pro komentáře.

Zdroje: googleblog.blogspot.co.uk, youtube-global.blogspot.cz, thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Miroslav Hlavička

28. 7. 2015, 1:26

„Ačkoliv jste se mohli rozhodnout, jestli se má komentář objevit i na Google+, tak mnozí brali tuto novinku jako krok špatným směrem.“

Ne, problém byl opačný – nebylo možné se rozhodnout, zda se komentář k videu na G+ má či nemá objevit na YouTube. Když jsem na G+ veřejně sdílel nějaké YT video, chtěl jsem ho probírat pouze s lidmi, se kterými jsem byl v kontaktu na G+. Jenže celá naše debata se zobrazovala i na YT, kde ji viděl jak autor videa (což ne vždy muselo být žádoucí), tak kdokoli další, kdo si to video na YT pouštěl. A protože svět je plný idiotů, tak ne každému došlo, že se dívá na kus debaty kamarádů z G+ a běžně se mi tak stávalo, že po nasdílení a komentování videa na G+ se do debaty zapojil nějaký blbec z druhé strany zeměkoule a začal hulákat „proč tu píšete pod anglickým videem polsky?“ nebo pokud jsem třeba úmyslně a s ironií udělal v komentáři chybu, jal se to někdo hned vysvětlovat. Dost často sám autor toho videa.

Takže je dobře, že Google tuhle idiocii ruší, nicméně na tom, že ten nápad s provázáním komentářů ani neměl vzniknout, se nic nemění.

Jiří Novotný

27. 7. 2015, 23:46

Google+ je jediná sociální síť, kde se dá pořád ještě jakž takž diskutovat, aniž to nějaký troll nezahltí nějakým nesmyslem. Já si nechci číst na Facebooku, co měla nějaká pipka ke snídani, to celé okořeněno haldami reklam. Chci si na G+ číst novinky z IT technologií, software, fotografování. Mám rád i aktivní komunity o Androidu, e-knihách, politice, ale i o jídle či kvalitním pivu a kávě. V neposlední řadě si na G+ rád prohlížím kvalitní fotky. Přiblblá selfíčka, navíc krutě zkomprimovaná Facebookem josu opravdu pro někoho jiného.
Osobně si vystačím s Twitterem (přehledy zpráv ze zpravodajství), G+ (výše uvedené) a Pinterestem k odkládání hezkých obrázků.

Honza Kopecký

27. 7. 2015, 19:05

Já tedy nevím. I přes to neustále ujišťování Googlu, že nehodlá G zrušit, mám stále silnější pocit, že konec této služby už je za rohem. Škoda, už jsem si docela zvykl nenávidět Facebook.

Jiří Mareš

27. 7. 2015, 20:32

Také doufám, že to neznamená pomalý konec Google+. Je to má druhá nejoblíbenější sociální síť hned za Twitterem.

Souhlasím, Google+ byla moje první sociální síť, a to ani ne z donucení. Sice mám všechny tři hlavní sociální sítě, ale na facebook chodím jednou za rok, a na G+ skoro každý den, takže bych byl vážně nerad pokud by byl zrušen.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat