Samsung již nebude jediným výrobcem s UFS 2.0 pamětí

Samsung již nebude jediným výrobcem s UFS 2.0 pamětí
2015-07-11T07:20:20+02:00
• 11. 7. 2015

Top modely chytrých telefonů společnosti Samsung – Galaxy S6 a S6 Edge – jsou v celé řadě oblastí zajímavými přístroji. Jednou ze zajímavostí těchto modelů je také přítomnost UFS 2.0 flash pamětí. Samsung se tak stal vůbec prvním výrobcem, který tento typ rychlých pamětí zabudoval do mobilních zařízení. Podle posledních informací se však můžeme těšit na to, že Samsung nebude jediným výrobcem, který tento typ paměti bude používat.

458319-samsung-ufs-2-0-memory-credit-samsung

Universal Flash Storage 2.0 vylepšuje standard UFS 1.1. Schválený byl již v září 2013. Mezi zajímavé vlastnosti standardizované verze 2.0 patří například rozšířená šířka pásma, nové bezpečnostní prvky, nebo lepší prvky pro úsporu energie. Bylo pouze otázkou času, kdy se tento typ paměti využije i v prostředí mobilních zařízení. První společnost, která na tento typ paměti vsadila, byl právě Samsung. Nebude se však jednat o jediného takového výrobce.

Produkci UFS 2.0 modulů do mobilních zařízení přislíbila nově také společnost SK Hynix. Stejně jako Samsung, i SK Hynix je jihokorejská společnost. Tato korejská společnost se specializuje na výrobu různých typů pamětí. SK Hynix přislíbila výrobu 64GB UFS pamětí určené všem výrobcům chytrých telefonů. Úložiště této společnosti je schopné vykonávat až 32 000 vstupních a výstupních operací za sekundu nezávisle. Při porovnání s pamětí eMMC 5.0, které nalezneme v současných chytrých telefonech nejčastěji, se jedná o třínásobné zlepšení. Samozřejmě se jedná také o mnohem úspornější čipy.

SK_Hynix_logo

Dle pozorovatelů se předpokládá, že UFS 2.0 paměti by měly do konce tohoto roku být zabudovány v již 4 % mobilních zařízeních. Do roku 2017 se počítá s 23% a v roce 2019 s již 49% působností.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat