Finanční výsledky Applu za třetí kvartál – prodáno skoro 50 milionů iPhonů

Finanční výsledky Applu za třetí kvartál – prodáno skoro 50 milionů iPhonů
2015-07-22T09:47:14+02:00
• 22. 7. 2015

Apple včera v podvečer zveřejnil finanční výsledky za třetí fiskální čtvrtletí tohoto roku. Oproti stejnému období v minulém roce došlo ke zlepšení prodejů iPhonů, kde byl nárůst značný. Téměř 70 procent příjmů Applu tvoří právě tento telefon. Analytici z Wall Street ale stejně očekávali výsledky o trochu lepší.

maxresdefault

Apple prodal za třetí čtvrtletí posledního fiskálního roku celkem 47,5 miliónů iPhonů, ve stejném období o rok dříve to bylo 35 miliónů. Analytici očekávali 49 miliónů prodaných kousků. Tabletům iPad se již tolik nedaří, prodalo se jich 10,9 miliónů, o rok dříve to ale bylo 13,3 miliónů. Zde je vidět, že tablet není třeba tak často vyměňovat za nový. Počítačů Mac se prodalo 4,8 miliónů oproti 4,4 miliónům o rok předtím.

Celkově stoupl zisk společnosti o 59 procent oproti stejnému období před rokem. Celkově Apple vydělal 10,7 miliard dolarů. Za to můžou také rekordní zisky ze služeb (AppStore, iCloud) a také start prodeje Apple Watch. U těch Apple neřekl přesná čísla a uvádí je do kategorie ostatní produkty, kde byl oproti předchozímu období nárůst v zisku o 1 miliardu dolarů. To tak bude pravděpodobně částka, kterou firma za hodinky vydělala.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat