CyanogenMod Installer – nejasná budoucnost

CyanogenMod Installer – nejasná budoucnost
2015-07-14T07:40:38+02:00
• 14. 7. 2015

V roce 2013 byl představen nástroj CyanogenMod Installer, který zjednodušuje přechod na alternativní verzi Androidu – konkrétně na CyanogenMod. Chvíli dokonce existovala aplikace v Obchodě Play, která byla potřebná pro tyto úkony. Uživatel se jen řídil jednoduchým návodem a v podstatě mohl mít CyanogenMod na svém zařízení během několika desítek minut, i bez znalosti postupů pro přehrávání systému.

Samotná aplikace se dlouho neohřála v Obchodě Play a byla odstraněna. Nyní je dostupná jen v podobě instalačního souboru APK na stránce get.cm. Bohužel nejsou podporovány všechny smartphony a tablety, navíc už od 5. března 2014 nebylo přidáno další zařízení.

Zajímala mě budoucnost tohoto projektu, který se nepohnul z místa již přes rok. Ray Walters, Community Support Engineer for Cyanogen Inc., mi sdělil, že v současnosti nejsou plány na rozšíření seznamu podporovaných zařízení. Další smutná zpráva se týká i systému CyanogenMod. V dohledné době nebude dostupná verze založená na Androidu Lollipop skrze tento instalátor, tudíž většina zařízení zůstává na Androidu KitKat.

Nejvyšší dostupná verze je tedy CyanogenMod 11, ale ne pro všechny smartphony. Ray mi sdělil, že pokud chce uživatel vyšší verzi, musí sáhnout po nástrojích na flashování (přehrání systému), nebo se poohlédnout na stránce download.cyanogenmod.org.

Ačkoliv tyto informace nejsou povzbudivé, tak to neznamená konec nástroje CyanogenMod Installer. Podpora nadále pokračuje, přičemž se počítá s opravováním chyb. Smutnou zprávou je, že nejsou v současné době jakékoliv plány na další vývoj.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat