Čínská TENAA certifikovala ZUK (Lenovo) Z1

Čínská TENAA certifikovala ZUK (Lenovo) Z1
2015-07-25T10:15:28+02:00
• 25. 7. 2015

Na stále rostoucí počet informací kolem připraveného modelu ZUK Z1 nasadila konečnou korunku ověřená certifikační databáze TENAA. Čínský telekomunikační úřad v podstatě udělil zelenou také Lenovu, jakožto dceřiné společnosti. Tento velmi důvěryhodný zdroj je předzvěstí toho, že jde jen o několik málo týdnů, kdybychom se mohli dočkat oficiálního oznámení široké veřejnosti. Model nabídne nadstandardní výbavu v čele s procesorem od společnosti Qualcomm.

ZUK Z1 (4) ZUK Z1 (8)

Novinka potěší displejem s 2.5D technologií, pod nímž se má nacházet neobvyklý procesor Snapdragon 808. Vedle šesti jader poběží ještě grafický čip Adreno 418 nebo 3GB operační paměť RAM. Interní úložiště pojme až 64 GB uživatelských dat, takže případná absence slotu na paměťovou microSD kartu by ani tolik nemusela bolet. Celkovou výdrž bude obstarávat pořádná baterie o velikosti 4 100 mAh.

ZUK Z1 (2) ZUK Z1 (3)

Jediné tlačítko obdélníkového tvaru, které je k vidění v čele, údajně v sobě ukrývá funkci UTouch. Ta díky snímači otisků prstů dokáže odemknout zařízení po přejetí prstu směrem nahoru k obrazovce. Závěrem stojí za zmínku zadní neupřesněný fotoaparát, duální přisvětlovací LED dioda nebo podpora USB portu typu C. To se navíc potvrzuje z oficiálního uvolnění renderu ukazující část smartphonu.

6cbe1de5jw1eude37wzlgj20p018gaca

Některé zahraniční zdroje uvádějí 11. srpen za datum oficiálního představení, tudíž nechme se překvapit, s čím Lenovo vyrukuje.

ZUK Z1 (5) ZUK Z1 (7) ZUK Z1 (1) ZUK Z1 (6)

Zdroje: gizmochina.com, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat