Nokia se vrátí k telefonům, bude dávat licence na jejich výrobu

Nokia se vrátí k telefonům, bude dávat licence na jejich výrobu
2015-06-20T20:59:20+02:00
• 21. 6. 2015

Šéf společnosti Nokia, Rajeev Suri, v rozhovoru pro německý Manager Magazin prohlásil, že se chce společnost opět vrátit k mobilním telefonům. Sama Nokia je ovšem vyrábět nebude, pouze hodlá navrhovat mobilní telefony a následně poskytovat licence na jejich výrobu.

K návratu finské legendy by mělo dojít nejdříve poté, co uplyne doba zakazující působení v oboru. Zákaz byl stanoven při akvizici mobilní divize ve smlouvě s Microsoftem a trvá až do třetího čtvrtletí roku 2016, poté může být značka Nokia opět použita v souvislosti s telefony.

rajeev-suri-201486

Suri v rozhovoru sdělil, že budou hledat vhodné partnery pro takovouto spolupráci. „Telefony budeme navrhovat a následně nabízet značku pro jejich licenční výrobu,“ dodal Suri v rozhovoru. Použit tak bude model podobný tomu, se kterým jsme se již setkali u tabletu N1, který společnost představila loni v listopadu. Telefony budou navrhovány ve Finsku a dojde také k použití loga Nokia. Samotná výroba pak bude probíhat například v čínském Foxconnu, kde vzniká i již zmíněný tablet N1.

nokia_n1_perspectives_-_app

Velmi pravděpodobné je také použití systému Android pro budoucí smartphony. Bude zajímavé sledovat, zda se nové telefony navržené Nokií opět prosadí stejně tak, jako tomu bylo před několika lety.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat