Dotekománie doporučuje #96 – zjistěte, jaká éčka konzumujete

Dotekománie doporučuje #96 – zjistěte, jaká éčka konzumujete
2015-06-20T09:15:48+02:00
• 20. 6. 2015

Díky chytrým mobilním zařízením si můžete vyhledávat informace o konkrétních věcech mnohem rychleji, aniž byste k tomu potřebovali notebook či počítač. V obchodě Google Play se nachází aplikace, která vám pomůže vyhledávat informace o tzv. „éčkách“, jež jsou přidávána výrobci do potravin.

19434

Jestliže patříte k lidem, kterým není jedno, co jí, a sledujete pravidelně etikety umístěné na obalech, zajisté se v kopě přidaných éček nevyznáte. Aplikace Éčka vám umožní zorientovat se, přičemž se můžete vyvarovat těm méně bezpečným éčkům. Aplikace vám při prvním otevření nabízí velmi hezké podání barev v kombinaci jarní zelené s bílým pozadím, Písmeno E je jako jediné modře. Ve vrchní části jsou umístěny prvky pro vyhledávání konkrétního éčka, pak jsou zde záložky hledání podle filtru, seznam roztříděný dle zařazení éček a také seznam vámi oblíbených.

DFG_2015-06-19-11-00-46

Pokud si chcete éčko vyhledat nejrychleji, pak vám bude stačit první stránka, kam zadáte přesné číslo.  Jestliže je číslo napsáno správně, pak se vám okamžitě zobrazí možnost éčko rozkliknout a zjistit tak mnohem více informací. Při otevření detailních informací zjistíte, do jakých kategorií éčko spadá, zdali je alergen, anebo jeho vhodnost pro děti.

DFG_2015-06-19-11-00-48DFG_2015-06-19-11-00-42

V popisu je pak napsáno, kde se éčko obvykle nachází, kde se používá, ale také to, jak vypadá, např. u barviv je to barva. V informacích je dále napsáno přesné znění jména v ČJ a AJ. Aby toho nebylo málo, níže je možnost vidět omezení použití a také důležité upozornění, proč byste dané éčko neměli konzumovat. V pravé horní části je umístěna hvězdička, čímž éčko uložíte do oblíbených.

DFG_2015-06-19-11-00-44  DFG_2015-06-19-11-00-39

Aplikace Éčka je ke stažení zcela zdarma a uvnitř nenalezneme ani žádné in-app platby.

logo-app Éčka MAFRA, a.s. Zdarma ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Guhl

Student Vysoké školy IT. Fanoušek operačních systémů Android, iOS a všech mobilních zařízení celkově. Testuje pro čtenáře desítky aplikací týdně, které doporučuje ve svém seriálu Dotekománie doporučuje. Často lidem zdarma opravuje telefony a rád šíří informace o skvělých fintách pro Android. Na svém G+ profilu často zvěřejňuje tipy a vychytávky včetně slevových kódů a slev obchodů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat