WWDC Extended? Apple je stále proti

WWDC Extended? Apple je stále proti
2015-06-05T09:00:03+02:00
• 5. 6. 2015

Již 8. června se odehraje vývojářská konference společnosti Apple, která se jmenuje WWDC – Worldwide Developers Conference. Na ní se dozvíme také hlavní novinky nejen kolem mobilního operačního systému iOS. Hlavní keynote bude jako obvykle streamovaná jen na zařízení od společnosti Apple.

Pravděpodobně se dočkáme nějakého „pirátského“ vysílání na Youtube nebo jiné podobné službě. Apple dokonce uvádí v podmínkách, že je zakázáno zprostředkovávat přímý přenos bez jeho svolení.

Současně s WWDC se odehraje alternativní konference AltConf, taktéž v San Francisku. Právě na ní měl být pouštěn stream z WWDC, ale nestane se tak. Právní oddělení Applu totiž poslalo organizátorům AltConf, že nesmí streamovat jakýkoliv obsah z WWDC.

BpZW3ddCIAAknDr

Právní oddělení Applu se hlavně nelíbí, že cena vstupenky na AltConf je 300 dolarů s čímž je spojen i přenos z WWDC. Avšak nikde se neuvádí, že návštěvníci mají garantované místo v promítacím sále za tuto cenu. Dále je uvedeno, že Apple má výhradní práva na veškerý obsah a je připraven je vymáhat, či kontrolovat, i na konferenci AltConf.

Apple si je vědom omezeného množství lístků na WWDC, ale pro ty, co nemají možnost se zúčastnit konference přímo, má nachystaný živý přenos. Bohužel je zapotřebí zařízení od tohoto výrobce. Případně si zájemce bude muset počkat na skončení WWDC, až poté bude uveřejněn záznam.

Google v tomto směru je absolutně jiného ražení. Během své konference I/O pořádá pod záštitou GUG (Google User Group) akce Extended, na které je vstup zdarma s možností sledování přímého přenosu keynote.

Apple si chce zřejmě zachovat u WWDC nálepku exkluzivity, což se mu zajisté daří. Otázkou ale je, jestli by neudělal lépe, kdyby povolil pravidla a umožnil komukoliv sledovat jeho přímé přenosy z konferencí. Možná by tak nalákal více mladých vývojářů.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat