LG G Flex 2 vs. HTC One M9 – krátké srovnání během testování

LG G Flex 2 vs. HTC One M9 – krátké srovnání během testování
2015-05-02T12:30:40+02:00
• 2. 5. 2015

Dnes jsem si pro vás připravil krátký článek, ve kterém velmi okrajově porovnám LG G Flex 2 a HTC One M9, které si mi poštěstilo mít v rukou na testování. Také se trochu více podíváme na hlavní přednosti obou zařízení a odkryjeme palčivý problém ohledně procesoru Snapdragon 810, jenž obě zařízení pohání.

IMG_20150501_163335

V určitých vlastnostech jsou si obě zařízení podobná, ať už se jedná použitý procesor (Qualcomm Snapdragon 810), grafický čip (Andreno 430), rozlišení displeje (FullHD) nebo například operační systém (Android 5.0 Lollipop). Pak je tu ovšem zbytek hardwarové výbavu, který už je většinou naprosto odlišný.

Přednosti zařízení

LG G Flex 2 se vyznačuje především svým plastovým zahnutým tělem s uzpůsobeným 5,5palcovým displejem. Dále zde máme zadní tlačítka, která jsou už standardně umístěna na zádech zařízení. Kryt je odnímatelný a měl by poskytnout samoopravnou funkci. V praxi to znamená, že menší škrábance zmizí, avšak jen s trochou pomoci.

HTC One M9 je v celokovovém šasi a na předním panelu najdeme „jen“ 5palcový displej a dva podlouhlé reproduktory – nahoře i dole. Samozřejmě je nutno zmínit i 20,7 MPx fotoaparát. Jako nástavba nad Androidem byla použita HTC Sense UI 7.0.

Obě verze lze zakoupit s 3 GB RAM, což s sebou i přináší 32 GB interní paměti. Avšak jen LG G Flex 2 nabízí i model, jenž testuji pro recenzi, s 2 GB RAM a 16 GB pamětí.

FRGF2 FROM9

Použitý procesor a palčivý problém

Jak už bylo zmíněno, oba modely pohání stejný procesor i grafický čip. Nyní se tedy zaměříme na procesor. A jaký je tedy ten palčivý problém? Tato – „Přehřívá se tedy Snapdragon 810? Jaký to má vliv na jednotlivá zařízení?“

Na první otázku je velmi jednoduchá odpověď. Ano, procesor se skutečně přehřívá. Odpověď na druhou otázku je o něco složitější, ale ne o moc. Rozepišme si tedy stav každého zařízení zvlášť.

IMG_20150501_163840

LG G Flex 2 – Zde se problém s přehříváním procesoru vyskytuje, avšak úplně jinak, než tomu je u HTC One M9. Procesor je umístěn v pravém horním rohu displeje (na zádech zařízení v levém horním rohu). Ač přehřívání na zádech zařízení můžete cítit, vždy jen velmi málo.

Horší to je v pravém horním rohu displeje, kdy občas jsem měl pocit, že nechat zařízení v parném dni jen chvilku na sluníčku, by nebyl tak dobrý nápad. Nechat delší dobu prst na rozpálené části displeje, když se například díváte na video, je téměř nemožné. Některé aplikace vám sice ukáží teplotu 42 °C, nicméně senzor teploty zde není a reálná teplota konkrétní části displeje je o mnoho větší.

HTC One M9 – Už jsme viděli, jak se tento model umí rozpálit. Změnilo se tedy něco po více než měsíci? Naprosto nic, žádná aktualizace zřejmě nepomohla a teplota i nadále stoupá. Kvůli celokovovému provedení modelu One M9 je navíc problém krapet větší.

U HTC One M9 je procesor umístěn uprostřed na straně (odhad dle nejteplejšího místa), tudíž držení telefonu se trochu komplikuje. Na předním displeji přehřívání procesoru naštěstí tolik cítit není, bohužel záda jsou na tom o poznání hůře. Procesor je umístěn velmi špatně, a to hlavně vůči držení zařízení v ruce.

Závěr

Oba modely jsou špičkami ve svých společnostech, i když LG představilo svou novou vlajkovou loď LG G4. Ta tímto problémem s přehříváním pravděpodobně netrpí, už jen kvůli použitému procesoru Snapdragon 808. Z testování obou zařízení musím říct, že oba telefony mají problém s přehříváním a každé se s ním vypořádává po svém.

Nicméně o kousek lépe je na tom LG G Flex 2, u něhož je procesor umístěn na lepším místě. Při běžném užívání si toho všimnete pouze tehdy, když například chcete vysunout horní lištu.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat