Dobíjení telefonu pomocí rádiových vln – představa, či realita?

Dobíjení telefonu pomocí rádiových vln – představa, či realita?
2015-05-06T08:56:26+02:00
• 6. 5. 2015

Nabíjení našich mobilních zařízení má zatím dvě strany, tu kabelovou a bezdrátovou. Drtivá většina z nás jistě stále využívá kabel pro napájení svého telefonu či tabletu, ač během posledních pár let se na trh dere technologie bezdrátového nabíjení. Ovšem ta je v začátcích. Nyní můžeme být svědky další technologie, ta počítá se ztracenými rádiovými signály, kteréžto by se daly využít pro prospěšnější činnosti, než je jen  „beznadějné toulání se krajinou“.

nikolalabs product-hero

Dle obrázků výše, je zřetelně poznat, že se jedná o kryt, jehož technologie je teprve na začátku. Projekt Nikola Labs zahrnuje hned několik funkcí. Kryt jako takový pravděpodobně ochrání zařízení při pádu, nicméně není to jeho účel. Tím je ovšem zachycení signálů z okolí – Wi-Fi, Bluetootch nebo LTE. Pak je projekt chce využít pro bezdrátové nabíjení telefonu, avšak má to jeden menší háček. Technologie je na začátku a Nikola Labs teprve hodlají vyvěsit svůj projekt na Kickstarteru, jak uvádí na svých oficiálních stránkách.

Ovšem už nyní jsou známá fakta k tomuto krytu. Zatím je nabíjení velmi pomalé a dovolí nabít zařízení jen do 30 % (hodnota je pouze přibližná). Jak moc bude projekt úspěšný, nebo zda se z něj stane propadák, zjistíme v následujících týdnech či měsících. Avšak nápad je to velmi dobrý a možná posune nynější technologie opět o kus dále.

Zdroje: ubergizmo.com, nikolalabs.co

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat