ALCATEL ONETOUCH POP 10 – LTE tablet a notebook v jednom zařízení

ALCATEL ONETOUCH POP 10 – LTE tablet a notebook v jednom zařízení
2015-05-27T08:15:11+02:00
• 27. 5. 2015

Včera 26. května 2015 se v Česku a na Slovensku objevil nový kousek POP 10. Ten lze pomocí klávesnice MagicFlip Keybord proměnit na notebook a také umožňuje synchronizaci s vaším mobilním telefonem. Díky tomu budete moct přijímat SMS zprávy a nebo hovory přijímat i na tabletu. S klávesnicí pak můžete psát delší texty a pracovat jako na klasickém notebooku. Režim tabletu pak slouží k surfování po internetu a hraní vašich oblíbených her. A to také díky podpoře rychlých LTE sítí, díky kterým můžete využívat nejrychlejší internet kdekoliv, kde se nachází mobilní signál.

POP 10_vertical

Operačním systémem v tomto zařízení je Android 5.0 Lollipop a plynulost při práci či hraní her by měl zajistit čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 410 s taktem 1,2 GHz. Toto všechno je doplněno pamětí RAM o velikosti 1 GB. Vnitřní paměť je pak pouze 8 GB, ale jde rozšířit až na 32 GB pomocí microSD karet. Baterie vám nabídne 4600 mAh, ale klávesnice sama přidá 400 mAh.

Tablet POP 10 se pyšní tím, že je jeden z nejtenčích 10″ modelů na trhu. Přední část zařízení vám nabídne displej o rozměrech 9,6 palce s rozlišením 1280 x 800 pixelů. Velký displej pak zajistí také pohodlné prohlížení fotografií, sledování filmů nebo brouzdání po internetu a sociálních sítích. Surfovat a stahovat data můžete přitom rychlostí dosahující až 150 Mb za sekundu, a to jak je výše zmíněno, díky podpoře mobilních sítí čtvrté generace, kterými jsou 4G a LTE. Oceníte určitě také vestavěnou GPS, jež vám může pomoct na cestách a přitom můžete zachytit momentky pomocí hlavního fotoaparátu, který nabídne 5 MPx. Svoje selfie pořídíte přední kamerou s rozlišením 2 MPx.

POP 10_image

Tablet nabízí funkci hlasového volání, takže je velmi snadné s ním po synchronizaci telefonovat a posílat SMS zprávy. Snadnou synchronizaci pak zajistí widget SmartLink, který umí přenést kontakty, zprávy a všechna upozornění. Se SmartLinkem není problém jedním dotykem vytvořit bezdrátovou síť, zrcadlit obraz z displeje telefonu na tablet a naopak nebo sdílet Wi-Fi připojení. Všechny vaše notifikace, SMS zprávy či kontakty budete mít k dispozici na velkém displeji.

Klávesnice jde k tabletu připojit jedním pohybem. A pak můžete začít ihned psát stejně jako na notebooku. Klávesnice však  není ochuzena ani o touchpad s podporou gest. S tabletem je klávesnice propojena integrovanými konektory pro současné dobíjení obou zařízení. Pořízené fotky, videa a další obsah si prostřednictvím bezdrátové technologie Miracast můžete vychutnat i na velké televizní obrazovce. Abyste mohli využívat váš POP 10 naplno hned po vybalení z krabice, najdete v něm už po prvním zapnutí předinstalované aplikace sociálních sítí a další užitečné programy.

POP 10 (1)

POP 10 s klávesnicí MagicFlip Keyboard se v Česku a na Slovensku prodává za 6 990 Kč, resp. 249,90 euro s DPH. Tablet se bude prodávat i bez klávesnice za 5 990 Kč, resp. 219,90 eur s DPH. Barevné varianty jsou tmavě šedá (tablet + klávesnice) a bílá (pouze tablet).

zdroj: tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Samuel Beniak

Zajímám se o moderní technologie a kromě toho se také zabývám fotbalem, který hraji od šesti let. Vlastním ''jablečný'' telefon, ale dříve jsem zkoušel také Windows Phone a Android.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat