Root na Samsung Galaxy S6 a S6 edge není nejlepší nápad

Root na Samsung Galaxy S6 a S6 edge není nejlepší nápad
2015-04-26T07:10:43+02:00
• 26. 4. 2015
2

Samsung představil svou službu Samsung Pay a certifikoval si platební systém, hlavně za pomoci společností Visa a MasterCard. Zabezpečení celé služby by mělo být na úrovni i díky KNOX řešení od Samsungu. Jenže je zde větší či menší problém, který nyní uživatelům v podstatě zakazuje root svého zařízení – konkrétně modelů S6 a S6 edge.

sp

Proč vlastně si uživatelé, kteří si koupili model S6 nebo S6 edge, nemohou rootnout své zařízení? Pravda, není to tak, že by tito uživatelé nemohli, jako spíše neměli, ač mimo USA a Jižní Koreu je to zatím v konečném důsledku jedno. Jde o to, že po provedení rootu u zařízení má uživatel i aplikace (po udělení povolení) přístup k částem systému a jeho možnostem, které mohou ohrozit bezpečnost této služby – avšak tento „problém“ se nevyskytuje jen u této služby.

Jak jsem říkal, Samsung Pay je zatím rozšířen pouze v USA a v Jižní Koreji, tudíž většině ostatních uživatelů žijících mimo tato území to nemusí dělat mnoho starostí. Pokud se služba zavede i u nás, respektive v Evropě, mohl by nastat menší problém.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Libor Foltýnek

26. 4. 2015, 15:28

Pochopil někdo z toho článku, co chtěl autor říct?
Vyznívá to, jako by rootem byla ohrožena bezpečnost plateb, jenže skutečnost je taková, že root S6 detekuje, nastaví se příznak KNOX a od té doby je celý platební systém znefunkčněn.
Čekal jsem popis problémů s deep sleep v kombinaci s TWRP nebo tak něco, ale tohle…?

Pavel Mareš

28. 4. 2015, 17:43

Třeba se pletu, ale pokud mám na telefonu ROOT, tak aplikace se mohou dostat i k nežádoucím datům. Tím pádem i ke službě Samsung Pay. Tudíž je uživatel potencionálně ohrožen a tím i bezpečnost případných plateb. To, že aktuální metody ROOTu S6 (edge) detekuje je věc jiná. Navíc na XDA existuje mnoho metod, jak dřívější verze ochran od Samsungu překonat. Není zajištěné, že na nový způsob někdo nepřijde.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat