Office Online nově podporuje Dropbox

Office Online nově podporuje Dropbox
2015-04-11T09:06:47+02:00
• 11. 4. 2015
1

Minulý rok uzavřel Microsoft partnerství s Dropboxem a toto partnerství se neustále rozvíjí. Posledním vylepšením, které z této spolupráce vzešlo, je propojení úložiště Dropbox se službou Office Online.

Dropbox-1

A jaké jsou tedy výhody pro uživatele? Pokud preferujete pro ukládání dokumentů Dropbox a potřebujete občas otevřít nějaký dokument, dosud jste museli soubor stáhnout do počítače a následně ho otevřít klasickým programem Office. Nyní se proces otevírání dokumentů podstatně zjednoduší, bude je možné otevřít přímo z Dropboxu pomocí Office Online, kde můžete soubor libovolně editovat a následně uložit zpět na Dropbox. Jedinou podmínkou je mít zaregistrovaný účet Microsoft, který slouží pro přístup ke službě Office Online.

Dropbox-3 Dropbox-Office-Online-Product-Screenshot

Tím ale výhody zdaleka nekončí. Přímo z Office Online lze nově procházet dokumenty na Dropboxu nebo tam nově vytvořené ukládat. Ilya Fushman z Dropboxu se k novince vyjádřil takto.

„Naší vizí je poskytnout lidem možnost pracovat s jejich oblíbenými nástroji kdekoliv budou chtít. To je zajisté dobrý důvod ke spolupráci Dropboxu s Microsoftem. Na Dropboxu bylo v době oznámení spolupráce loni na podzim uloženo přes 35 miliard dokumentů Office.“

Tato spolupráce přináší stále nové a lepší funkce a do budoucna mohou jak uživatelé Dropboxu, tak uživatelé produktů od Microsoftu počítat s dalšími vylepšeními. Na Dropboxu má své dokumenty uloženo několik milionů lidí, a tak bude zajímavé sledovat další vývoj partnerství obou společností.

Zdroj: blogs.office.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Jaroslav 49

11. 4. 2015, 18:55

Nutnost mít zaregistrovaný účet u Microsoftu mne od instalace a vyzkoušení aplikace Microsoft Office Mobile zcela odradila.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat