FasterGPS – zrychlení připojení k GPS pro Android

FasterGPS – zrychlení připojení k GPS pro Android
2016-10-27T08:55:37+02:00
• 22. 4. 2015

Mnoho zařízení s Androidem má občas dlouhé časy, než se dokáže připojit k GPS. Jedná se většinou o modely z levnějších řad, pokud tento problém máte také, dnes vám poradíme, jak připojení zrychlit.

unnamed_result

K tomu, abychom mohli připojení zrychlit, je nutné mít na zařízení práva ROOT. K tomu, abyste procesem prošli, není potřeba být technicky znalým uživatelem, protože nám k tomu pomůže aplikace. Nemusíte se obávat ani poškození zařízení, poněvadž se jedná pouze o přepsání určitého řádku v systému. Jako první je nutné stáhnout si aplikaci FasterGPS (odkaz naleznete na konci článku). Po instalaci musíte povolit přístup ROOT pro FasterGPS, následně se vám zobrazí obrazovka s názvy jako NTP server, region atd.

DFG_2015-04-21-10-52-55 DFG_2015-04-21-10-52-49

Postup je následující: jako první věc je nutné kliknout na položku Continent, následně se vám ukáže obrazovka s nabídkou kontinentu, kde se nacházíte. V našem případě zvolíme Evropu, tedy položku Europe. Dalším krokem je výběr regionu, což se dá považovat za stát, kde se právě nacházíte. Po kliknutí na region se vám zobrazí nabídka zemí, jež se nachází v Evropě, my si najdeme položku Czech Republic a potvrdíme výběr.

DFG_2015-04-21-10-52-58 DFG_2015-04-21-10-52-52

Po potvrzení si můžete všimnout, že došlo ke změně textu v řádku Current server, pokud jste udělali vše správně, měli byste vidět text cz.pool.ntp.org.

Po tomto lehkém procesu by se připojování k satelitům GPS mělo zrychlit výrazně. Pokud však máte zařízení, kde dojde k připojení k GPS během chvilky (10-30s), rozdíl příliš nepoznáte. Aplikace FasterGPS je zcela zdarma.

logo-app FasterGPS Sufficiently Secure Zdarma ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Guhl

Student Vysoké školy IT. Fanoušek operačních systémů Android, iOS a všech mobilních zařízení celkově. Testuje pro čtenáře desítky aplikací týdně, které doporučuje ve svém seriálu Dotekománie doporučuje. Často lidem zdarma opravuje telefony a rád šíří informace o skvělých fintách pro Android. Na svém G+ profilu často zvěřejňuje tipy a vychytávky včetně slevových kódů a slev obchodů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat