GUG.cz zve na technologicky zaměřené akce duben, aktualizováno

GUG.cz zve na technologicky zaměřené akce [duben, aktualizováno]
2015-04-14T14:10:11+02:00
• 14. 4. 2015

Chcete se dozvědět něco nového? Rádi si pokecáte s lidmi, kteří sdílejí vaše nadšení do technologií? Pak by vám neměly uniknout akce v rámci GUG.cz a přidružených skupin. Vybrali jsme pro vás několik akcí se zaměřením na technologie, zejména ty mobilní.

be370776-9d57-4ba2-95c8-4559262b76c3

ZOO Hackathon

11.-12.4., TUL, Lidové sady 425/1, Liberec, GDG Spaghetti Code Liberec

První ročník libereckého Zoo Hackatonu zaměřeného na pomoc neziskovým organizacím pracujících na záchraně biotopů i jednotlivých ohrožených zvířecích druhů. Jedná se o organizace sdružené v Czech Coalition for Biodiversity Conservation. Jejich činnost pomáhá zachraňovat vzácné, či dokonce velmi ohrožené druhy.

Některé problémy, se kterými se tyto organizace potýkají, se dají velice efektivně řešit za pomocí softwaru, který vyhodnocuje a vizualizuje nasbíraná data. Součástí toho jsou i další výzvy, kterým je třeba samotný sběr dat. Úkoly, které před námi leží, jsou různorodé, a svou povahou složité i triviální.

Bezpečnost dat v Android aplikacích

13.4., 18.30-20.00, FEI UPCE, Náměstí československý legií 565, Pardubice, GDG Pardubice

Zajímá vás, jak pracovat s daty v Androidu tak, aby je nikdo nemohl získat a zneužít? Michal Vojtíšek vás provede principy bezpečnosti ukládání a přenosu citlivých dat v Android aplikacích. Představí nejčastější postupy a chyby, které nastávají. Dále zmíní automatické auditovaní bezpečnosti aplikace a k tomu všemu dodá rady a tipy doplněné ukázkami kódu.Na závěr dojde k vyhlášení výsledků Study Jam workshopu. Připravte si smartphony na vyzkoušení finálních projektů účastníků.

aDevMeetup – Jak na bezpečný Android

14.4., 18.00-19.30, FIT ČVUT, Thákurova 9, Praha, GDG ČVUT

Přednáška se týká tvorby bezpečných aplikací pro systém Android, a to jak best practices pro vytvoření bezpečné komunikace, tak i četných úskalí, se kterými se vývojář setká. Podíváme se na to, jakým způsobem správně implementovat generování a správu certifikátů a klíčů, zda a kdy se vyplatí využít vlastní certifikační autoritu a na specifika tvorby bezpečných aplikací pro různé verze systému Android.

GXG Garage #14

7.4., 16.00-20.00, 17.listopadu 1074, Jičín, GXG Jičín

Na místě si budete moci vyzkoušet práci s OpenHW na platformě Arduino, programování pro web a mobilní zařízení. Zájemce se na místě seznámí i se způsobem a možnostmi 3D tisku. Akce je zdarma. Počet účastníků je omezen.

Pokud by vás zajímali i jiné akce a příležitosti, navštivte kompletní seznam všech událostí na měsíc duben.

Jak vydělávat na mobilních aplikacích

28. 4., 18:00-21:00, Botanická 554/68A, Masarykova Univerzita, 602 00 Brno-Brno-Královo Pole

Máte mobilní aplikaci a chtěli byste pomocí ní vydělávat? Nebo vás jen zajímá, jak získat s Googlem peníze? Přinášíme vám přednášku o Google Analytics, AdMobu a monetizaci mobilních aplikací. O těchto technologiích přijedou přednášet experti přímo z Googlu, na jejichž přednášku naváže prezentace českých TappyTaps a Madfinger games, kteří tyto nástroje ve svých aplikacích úspěšně používají.

Vstup zdarma. Prosíme, předem se registrujte.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat