Google+ pro Android se dostává na verzi 5.4 a nese s sebou jednu velkou a skrytou novinku

Google+ pro Android se dostává na verzi 5.4 a nese s sebou jednu velkou a skrytou novinku
2015-05-01T00:29:08+02:00
• 30. 4. 2015

Už delší dobu se mnoho uživatelů rozčiluje nad podivným řazením fotek na Google+ účtu. Nedávno se objevila zpráva, že Google chce od sebe oddělit fotky a Google+. Aktuálně tedy můžete vidět odkaz na svém Google Disku, jenž vám má ukázat všechny vaše fotky, které jste kdy umístili na Google. Nicméně zatím jsou starší fotky stále nedosažitelné pro většinu uživatelů. Nyní je opět vidět, že se v laboratořích Googlu něco děje, jelikož je dostupná aktualizace aplikace Google+ pro Android.

g541 g542

A co že tedy najdeme v aktualizaci? Na první pohled došlo na nepatrné úpravy, ale pod kapotou je toho k vidění více. Google se totiž připravuje na spuštění nové funkce – Google Kolekce. Budeme si muset počkat na oficiální představení, aby nám Google sdělil, co zamýšlí s touto funkcí. Avšak podle popisu lze odhadnout, že díky Google Kolekcím si budeme moci vytvářet témata při vytváření příspěvků. Tudíž asi budete moci dávat technologické příspěvky do jedné kolekce, rodinné do druhé atd.

  • Kolekce budou spojeny s účtem tvůrce.
  • Lidé kteří vás sledují, automaticky uvidí všechny vaše kolekce. Také budou moci sledovat jen jednotlivé kolekce, aniž by viděli vaše ostatní příspěvky.
  • Uživatelé nebudou moci sledovat kolekci, pokud ji zablokoval majitel.
  • Je zde limit na počet kolekcí, které můžete vytvořit nebo sledovat. Tato čísla jsou ale stále neznámá.
  • Majitel kolekce můžete vidět ty, kteří ji sledují.
  • Váš profil může ukázat vaše kolekce, které sledujete. Nicméně tuto možnost můžete zakázat.
  • Můžete také omezit, kdo může vidět vaši kolekci. To přijde vhod, pokud si jen chcete vytvořit kolekci pro své přátele, rodinu nebo danou skupinu lidí.
  • Pokud je kolekce pozastavena kvůli porušení jakékoliv podmínky (nenávistné projevy, nelegální obsah, porušování autorských práv, atd.), bude viditelná pouze pro majitele. Obsah bude smazán po 2 měsících. Vlastníci mohou upravit obsah kolekce a požádat o obnovení.

google-plus-collections

Nová aktualizace s sebou přináší i pozměněnou práci s GIFy. Ty by se měly dočkat automatického načítání, z čehož nebudou mít radost uživatelé se slabším připojením. GIFy se budou načítat nejen automaticky, ale částečně i přednostně., než jiný obsah. Naštěstí i pro tento případ bylo vymyšleno řešení. Automatické přehrávání GIFů půjde totiž zakázat.

Jako obvykle, i dnes pro vás máme odkaz na APK soubor – instalujte na vlastní nebezpečí.

Zdroje: androidpolice.com, droid-life.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat