Telefony s Windows 10 půjde snadno proměnit na PC, stačí je připojit k monitoru

Telefony s Windows 10 půjde snadno proměnit na PC, stačí je připojit k monitoru
2015-04-30T13:59:14+02:00
• 30. 4. 2015

win10continuum

Pamatujete si ještě na téměř 2 roky starý projekt Ubuntu Edge? Jednalo se o první telefon s mobilní verzí Ubuntu, který se po připojení monitoru, klávesnice a myši proměnil na kapesní počítač s plnohodnotnou verzí systému. O Ubuntu Edge ale nakonec nebyl dostatečný zájem, a tak nikdy nespatřil světlo světa.

S podobnou myšlenkou si nyní pohrává i Microsoft, který včera na své vývojářské konferenci Build 2015 mimo jiné představil i podporu Windows 10 funkce s názvem Continuum pro telefony. Díky tomu si budete moci k budoucím telefonům s Windows 10 připojit svůj monitor či televizi a Bluetooth klávesnici s myší a vytvořit tak „plnohodnotné“ PC. Zapomeňte ale na spouštění .exe programů, používat půjdou jen Windows Apps stažené z Windows Store.

Joe Belfiore z Windows týmu názorně předvedl Continuum pro telefony se sadou Microsoft Office, kdy spárováním telefonu s monitorem se z mobilního Outlooku, Wordu nebo Excelu staly plnohodnotné aplikace s fungujícími klávesovými zkratkami, které znáte ze svého počítače nebo tabletu s Windows, a to díky společnému zdrojovému kódu. Stejným způsobem budou fungovat všechny univerzální aplikace, které si stáhnete z Windows Store.

Výhodou je i nezávislost telefonu, který po přepnutí do režimu Continuum můžete nadále samostatně používat a uskutečňovat tak třeba hovory. Rovněž budete moci například sledovat film uložený v telefonu na propojené televizi, a na tom samém telefonu vyřizovat e-maily. Continuum bude dostupné společně s vydáním Windows 10 ke konci tohoto léta pro vybrané prémiové telefony.

Zdroje: theverge.com, windowscentral.com, youtube.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Martin Šindler

Technologický nadšenec, který si rád hraje se vším, co má displej. Na Dotekománii píše především o aplikacích pro Android a Windows Phone, které ho nějakým způsobem dokážou zaujmout. Občas nějakou tu aplikaci rovněž přeloží do češtiny.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat