Dotekománie doporučuje #88 – Místa Paměti národa

Dotekománie doporučuje #88 – Místa Paměti národa
2015-04-25T11:30:44+02:00
• 25. 4. 2015

Místa kolem nás skrývají mnohá tajemství. Pokud vás zajímá, co se dělo ve vašem okolí během 20. století, pak určitě čtěte dále.

Aplikace Místa Paměti národa poskytne všem uživatelům nový pohled na okolí, a to díky zajímavým příběhům lidí, kteří dřívější dobu v daném místě zažili. Autoři využili vzpomínky pamětníků, takže se jedná o reálná vyprávění.

transport

Uživatelské prostředí aplikace v podstatě nedodržuje žádný z předepsaných pravidel Material designu, to ovšem vůbec nevadí, protože vzhled předčí rychlost a spolehlivost. Při prvním otevření aplikace budete požádání o stažení aktualizované databáze příběhů, protože nové neustále přibývají. Po stažení všech potřebných souborů se vám zobrazí mapa. Na této mapě můžete kliknout na ikonku GPS lokace, která vás na mapě přesměruje přímo na vaši aktuální pozici, tím se hledání značně urychlí. Při přiblížení se na mapě ukazují kolečka s určitým číslem, to značí, kolik vyprávění se na místě nachází, po ještě větším přiblížení se na mapě ukáží body, co se na daném místě stalo.

DFG_2015-04-23-00-36-46 DFG_2015-04-23-00-36-49

Při klepnutí na určitý bod se zobrazí detailní informace o události, ukáže se vám fotka s pamětníkem a pod ním i celé vyprávění. Pokud stránku posunete níže, uvidíte možnost prohlédnout si dobové fotografie a taktéž příběh můžete okomentovat. Ještě níže máme možnost vidět informace o pamětníkovi, jako je například datum narození, místo narození a krátký popis jeho života. Jestliže nemáte rádi čtení, určitě vás potěší, že si vyprávění můžete poslechnout pomocí tlačítka play umístěného na fotografii s pamětníkem nahoře.

DFG_2015-04-23-00-36-42 DFG_2015-04-23-00-36-39

V případě, že vás příběh zaujal, můžete jej taktéž sdílet pomocí tlačítka nad příběhem. Uvítal jsem i možnost uložit si dané vyprávění do záložek. Zajímavou funkcí je i seznam doporučených vyprávění v případě, že nechcete hledat pouze podle místa. Nelze zapomenout ani na funkci vyhledávání, což vám ušetří mnoho času.

DFG_2015-04-23-00-36-36 DFG_2015-04-23-00-36-33

Aplikaci musím osobně velmi vychválit, protože jsem se díky ní dozvěděl velmi mnoho zajímavých informací o svém okolí. Autoři si za aplikaci nenárokují ani korunu, což je chvályhodné i přes její skvělé zpracování. Nezbývá mi nic jiného než aplikaci doporučit opravdu všem a poučit se trochu z naší historie. Na závěr chci dodat, že se v žádném případě nejedná o reklamu, pocity z aplikace jsou čistě osobní.

logo-app Místa Paměti národa Post Bellum Zdarma ANDROID logo-app Místa Paměti národa Developer Zdarma iOS

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Guhl

Student Vysoké školy IT. Fanoušek operačních systémů Android, iOS a všech mobilních zařízení celkově. Testuje pro čtenáře desítky aplikací týdně, které doporučuje ve svém seriálu Dotekománie doporučuje. Často lidem zdarma opravuje telefony a rád šíří informace o skvělých fintách pro Android. Na svém G+ profilu často zvěřejňuje tipy a vychytávky včetně slevových kódů a slev obchodů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat