Youtube nově podporuje 360 stupňové video

Youtube nově podporuje 360 stupňové video
2015-03-14T08:00:35+02:00
• 14. 3. 2015

Čím více se prosazuje virtuální 3D realita, tím více se nám naskýtá možnost nahlédnout do her a videí reálnýma očima. Důkazem toho je rozmach VR zařízení, jež nám tyto zážitky poskytují. Google nenechal nic náhodě a pro 360 stupňové video již připravil aplikaci Youtube.

 YouTube-logo-full_color

Youtube nově podporuje přehrávání 360 stupňového videa, což znamená, že můžete videa sledovat, jako byste byli jejich účastníky. Mezi prvními 360 stupňovými videi nalezneme snímek z kokpitu Formule 1 ze stáje Red Bull a procházku po prostranství blížícího se hudebního festivalu Tommorowland. Tyto snímky mohou mít kvalitu až 4K.

Videa by měla fungovat i v prohlížeči Chrome. Pro správný chod při přehrávání je nutné mít verzi Androidu Jelly bean nebo Kitkat a vyšší. Váš přístroj musí mít gyroskopický senzor pro možnost rozhlížení se. Pokud si podobná videa chcete vyzkoušet na vlastní kůži, doporučujeme zakoupit Google VR cardboard, což je jednoduše řečeno krabička, do které se vloží mobilní zařízení a vy si jej přiložíte k očím tak, abyste viděli pouze obraz z displeje.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Guhl

Student Vysoké školy IT. Fanoušek operačních systémů Android, iOS a všech mobilních zařízení celkově. Testuje pro čtenáře desítky aplikací týdně, které doporučuje ve svém seriálu Dotekománie doporučuje. Často lidem zdarma opravuje telefony a rád šíří informace o skvělých fintách pro Android. Na svém G+ profilu často zvěřejňuje tipy a vychytávky včetně slevových kódů a slev obchodů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat