Placení účtů přímo z Gmailu nebo Inboxu možná na konci roku

Placení účtů přímo z Gmailu nebo Inboxu možná na konci roku
2015-03-25T07:40:04+02:00
• 25. 3. 2015

Elektronické platby se stávají pomalu běžnou součástí života, přičemž stále čekáme na rozmach placení skrze mobilní telefon, aspoň tedy u nás. V zahraničí se tento způsob dostává na výsluní díky službám jako Apple Pay. Google se v této oblasti chce prosadit restartováním svého platebního systému a zřejmě se dočkáme i světové novinky. Co byste řekli na to, že by bylo možné zaplatit jakýkoliv účet přímo v Gmailu nebo Inboxu?

Právě taková služba se má v současnosti testovat přímo v Googlu. Podle dokumentu, do kterého nahlédli redaktoři webu ReCode, by měla novinka přijít na trh koncem tohoto roku. Prozatím se jmenuje Pony Express. Bude přímo implementována do Gmailu, kde také bude speciálně vyhrazená složka. Pravděpodobně se objeví i v aplikaci Inbox, která byla vytvořena hlavně pro zjednodušení života.

screen-shot-2015-03-24-at-1-03-58-pm

Celý proces bude záviset na ověření uživatele. Zde se počítá s poskytnutím soukromých informací Googlu, jako třeba číslo platební karty, číslo pojištěnce atd. Nutná bude i kooperace se společnostmi, které zasílají účty poštou nebo emailem. Google s nimi údajně vyjednává, případně spolupracuje.

screen-shot-2015-03-24-at-12-54-07-pm

Dokonce se myslí i na takové maličkosti, jako je sdílení. Hlavní využití najdete například, když bydlíte ve společné domácnosti a dělíte se o nájemné.

Tiskový mluvčí Googlu odmítl jakékoliv komentování těchto informací. Budeme si muset počkat na konec roku, nebo na dobu, až dojde k uvedení. Jedno je ale jasné, novinka bude jen pro USA. O možném rozšíření do našich končin můžeme zatím jen snít.

Zdroj: recode.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat