Oxygen OS bude dostupný již příští měsíc

Oxygen OS bude dostupný již příští měsíc
2015-02-13T07:30:12+02:00
• 13. 2. 2015

Pokud patříte mezi majitele přístroje OnePlus One, již příští měsíc budete moci vyzkoušet novou ROM, kterou společnost OnePlus pro svůj chytrý telefon vyvíjí. V průběhu ledna jsme se mohli setkat s první verzí Oxygen OS. 

oxygen_Forum_official1

Na základě různých úniků a spekulací mnozí očekávali, že by k vydání nové ROM mohlo dojít během tohoto měsíce. To bylo ale dementováno prostřednictvím diskuzního fóra na stránkách reddit.com, kde se kdokoliv z diskutujících mohl zeptat zástupců společnosti OnePlus na téměř cokoliv. A první dotazy padaly právě na téma nového operačního systému. Zde se tazatelé dozvěděli pouze to, že Oxygen OS bude dostupný příští měsíc, bližší informace ohledně data uvolnění poskytnuty nebyly.

Dozvěděli jsme se ale i řadu jiných informací, které se této nové ROM týkají. Pro první verzi systému bude jako základ použitý operační Android ve verzi 5.0.2. Důležité je také připomenout, že Oxygen OS nebude dostupný jako OTA aktualizace. Dále bylo zmíněno především to, co již víme. Oxygen OS je vyvíjený tak, aby byl co nejvíce podobný čisté podobě Androidu. Zástupci přirovnali vývoj ke způsobu Motoroly. Standardně bude systém disponovat předinstalovaným Google launcherem. Pro aplikaci fotografování vývojáři sáhli po nejjednodušším možném řešení, tedy po Google fotoaparátu.

OnePlus One

Z hlediska kompatibility bylo zmíněno, že přístroj OnePlus One bude podporovaný po dobu nejméně dalšího roku. Bohužel jsme se nedozvěděli nic bližšího k možnému vydání další verze chytrého telefonu z dílny OnePlus. S velkou pravděpodobností také nebude Oxygen OS oficiálně dostupný majitelům jiných zařízení. To ale neznamená, že se Oxygen OS na jiné modely nedostane. Je totiž vysoce pravděpodobné, že se o to postará komunita.

Ať tak či onak, již za pár týdnů si Oxygen OS budou moci vyzkoušet první majitelé zařízení OnePlus One. Do té doby bychom pouze spekulovali o tom, jakého úspěchu může tato verze systému u uživatelů dosáhnout.

Zdroje: reddit.com, androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat