Nexus – Xiaomi, ZTE nebo Huawei?

Nexus – Xiaomi, ZTE nebo Huawei?
2015-02-28T08:45:16+02:00
• 28. 2. 2015
2

Mnohokrát se spekulovalo o ukončení řady Nexus a jejím nahrazení programem Android Silver. Podle nedávných zákulisních informací byly tyto plány dány k ledu s tím, že se nadále bude pokračovat v linii Nexus. Posledními modely jsou Nexus 9 od HTC a Nexus 6 od Motoroly. Měl být původně představen ještě Nexus 5 druhé generace, ale dle našich informací došlo k pozastavení kvůli zpoždění dodávek procesoru Snapdragon 810 od Qualcommu.

nexus

Spekulace se vracejí a začínají se objevovat první informace týkající se letošních modelů Nexus. V kuloárech se mluví o top modelu od LG, což by mohl být zdržený model Nexus 5 druhé generace. U něj bychom mohli počítat právě s novým procesorem, lepšími specifikacemi a vyšší cenou.

Navíc se dozvídáme, že Google jednal s čínskými výrobci o možné spolupráci na dalším zařízení zapadající do rodiny Nexus. Výsledkem by mělo být druhé Nexus zařízení, které by bylo představeno společně s novinkou od LG. Detaily jednání nám nejsou známy, ale to nebrání spekulacím.

V Číně najdeme mnoho výrobců mobilů nebo tabletů, ale jen malá skupinka by mohla dodávat Nexus celosvětově. Tím myslíme i země, kde není spuštěn prodej Nexusů skrze Obchod Play. V podstatě připadá jediný vhodný kandidát, kterým je Huawei. Právě tento výrobce dokázal, že se nebojí nových projektů. Dalšími vhodnými kandidáty jsou například Lenovo nebo ZTE.

Padla zmínka i o Xiaomi. Byť by mnoho fanoušků této společnosti uvítalo Xiaomi Nexus, nemyslím si, že by to byla správná cesta. Výrobce nemá oficiální zastoupení v mnoha zemích, včetně České republiky. Navíc oficiálně neprodává svá zařízení ani v USA.

Budeme si muset počkat na druhou polovinu roku, kdy se dočkáme nových Nexusů. Snad letos bude Google myslet na ty, kteří chtějí 5palcový smartphone.

Zdroje: gizmochina.com, gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

chtěl bych 5″ telefon klidně LG ale musel by mit design G3 a Huawei se mi její jako lepší volba- cena urcite nebude nejvyšší a kvalita na dobre urovni

Peter Kotrčka

28. 2. 2015, 11:45

dúfam že huawei alebo zte

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat