Ingress – rozšířená realita přístupná i na zařízeních s Android Wear?

Ingress – rozšířená realita přístupná i na zařízeních s Android Wear?
2015-02-28T09:30:19+02:00
• 28. 2. 2015
6

Pamatujete si projekt Ingress, vyvíjený pod záštitou Googlu? Tato poměrně neotřelá hra vznikla pod šikovnými prsty vývojářů z Niantic Labs. Ingress svým uživatelům dovoluje velmi dobře využívat rozšířené reality a soupeřit mezi dvěma frakcemi. Pointou hry je vytvářet portály, avšak ty můžete tvořit jen na určitých místech. Převážně se jedná o náměstí či sochy, jež jsou veřejně dostupné. Poté už uživateli zbývá jen začít novou bitvu. Za pomoci stylu chytrých karet Googlu vám aplikace například dokáže oznámit, zda a jaký hráč je na blízku – ať už přítel, či nepřítel.

ingress-on-android-wear-2015-02-27-01 ingress-on-android-wear-2015-02-27-01 (1)

Od roku 2012, kdy byla aplikace vpuštěna do Obchodu Play, má na kontě již něco okolo 10 milionů stažení. Nyní se tedy Google odhodlal a vydává ukázku toho, jak by hraní této populární hry, mohlo vypadat na nositelném zařízení. Na obrázku výše jsou vidět přímo snímky obrazovek. Zatím není nic 100%, ale nastínění aktuálního postupu, vypadá velmi dobře. Jedna z novinek je také to, že budete moci navázat audiovizuální kontakt s uživatelem na druhé straně, místo aktuálního zírání na displej telefonu.

Google postupuje směle vpřed ve vývoji chytrých hodinek a doufá, že zavedení populárnějšího titulu, získá nové uživatele. Na jednu stranu je to výborný nápad, jak uživatele přimět používat něco „nového“. Nicméně je zde i stinná stránky věci. Malá obrazovka, jak jsme již mohli vidět dříve, není plně uzpůsobena k hraní či čtení delších textů. Tudíž optimalizace hry bude velmi náročná a nemusí se líbit stávajícím hráčům. Avšak nemalujme čerta na zeď, jelikož už příští měsíc bychom se mohli dozvědět mnohem více.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Viděl jsem už i prototyp napsanej pro glass, type to udělal během denního hackatonu :)
Jinak cílem není vytvářet portály, ale otočit je pro svoji frakci a propojit do pole ;)

Pavel Mareš

1. 3. 2015, 23:10

Ano to je pravda, ale tím že vytvořím portál jej v podstatě přidám ke své frakci. To že mohu napadat nepřátele a brát jim ty jejich, pokud tedy hru chápu správně, a poté s nimi nadále pracovat, mi už nepřišlo tak podstatné, ale ano máte, pravdu.

Ne, ne, jde právě o to, že:
– obsazení portálu
– vylepšením portálu (upgrade rezenátorů, nebo nasazení modů)
– propojením portálů

Dostává zkušenosti jen hráč (agent) – „xp“ ve hře označeno jako „AP“ (ty jsou potřeba pro vyšší levely- konkrétně do 8; dál jsou potřeba i medaile / badges/ – určitej počet stříbro / zlato, apod. )

Daná frakce ve skutečnosti dostává body za propojení portálů do polí (propojení 3 portálů, je možno malé pole překrýt větším polem) – „mind-units fields“ (MU pole; MU fields ,.. )- výsledný skóre (v real-time + časové „checkpointy“) je daný právě touto zabranou plochou- počtem MU dané frakce :)

Pavel Mareš

3. 3. 2015, 11:58

Děkuji za objasnění.

a portály se nevytváří, resp. je vytváří Google, na podnět agentů (ve hře je položka navrhnout portál, vyfotí se (se zapnutou GPS v meta snímku) a označí se pozice na mapě.
Agenti mohou portály pouze zabírat a manipulovat s nimi- ve smyslu upgrade rezonátorů, nasazení módů, hackovat (z toho padají předměty), a propojovat

:)

jasně že to půjde, protože mapa je ve hře lehce nadbytečná, jistě nebude problém prostě jen zobrazit názvy nejbližších portálů podle vzdálenosti v nějakém jednoduchém seznamu a o zbytek se postará submenu s volbami (hack, deploy, atd …) určitě by celá hra šla implementovat jen na malém displeji hodinek, jsem zvědavý zda se touto cestou niantic vydá nebo zvolí cestu jen jakýhsi doprovodných notifikací s možností pokročilejší zásahy dělat až na mobilu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat