Microsoft si pořídil kalendář Sunrise známý z iOS a Androidu

Microsoft si pořídil kalendář Sunrise známý z iOS a Androidu
2015-02-06T09:00:07+02:00
• 6. 2. 2015

Microsoft nedávno koupil startup Acompli, což je emailová aplikace, která je na systémech Android a iOS poměrně populární a uživatelům zjednodušovala práci s emaily. Po akvizici aplikace i nadále zůstala k dispozici ke stažení a Microsoft ji později zakomponoval do své nové aplikace Outlook, kterou pro již zmíněné operační systémy nedávno vydal.

V uplynulých dnech Microsoft opět obchodoval a za minimálně 100 milionů dolarů koupil pro změnu kalendář Sunrise, který je jednou z nejlepších aplikací pro kalendář na Android a iOS. Sunrise má aplikace pro Android, iOS, ale třeba i pro Mac a zároveň má k dispozici webovou aplikaci. Umožňuje synchronizaci kalendářů z různých služeb včetně Google kalendářů, iCloud a Microsoft Exchange.

Sunrise-631x4342

Microsoft by měl stávající aplikace ponechat v obchodech tak, jak jsou, a zároveň použít některé jejich prvky pro své vlastní využití v budoucích aplikacích. Microsoft v tuto chvíli nemá žádnou aplikaci, kterou by mohl Sunrise nahradit (podobně, jako se z Acompli stal Outlook), a tak není v tuto chvíli jisté, jaké má Microsoft s aplikací plány. Je také velmi pravděpodobné, že Microsoft využije oba nákupy stejným způsobem, tedy stejně jako předchozí Acompli by se i Sunrise mohl stát součástí nové aplikace Outlook a tím by Microsoft spojil email a kalendář do jedné aplikace.

Spojení s Outlookem je zatím pouze spekulací, a tak je třeba brát toto tvrzení trochu s nadhledem. Co přesně má Microsoft v plánu, se snad brzy dozvíme. Aplikaci Sunrise můžete stahovat z odkazů níže nebo naskenováním QR kódu.

logo-app Sunrise Calendar Sunrise Atelier, Inc Zdarma ANDROID

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat