5 aplikací, bez kterých bych nepřežil – Pavel Mareš

5 aplikací, bez kterých bych nepřežil – Pavel Mareš
2015-02-07T14:39:42+02:00
• 6. 2. 2015

Jako již mnozí přede mnou jsem se rozhodl uveřejnit svých 5 aplikací, bez kterých bych nepřežil. Na jednu stranu bohužel jen 5, jelikož prakticky neustále jich používám dvojnásobně až trojnásobně více. I ty by se sice daly zařadit do kategorie aplikací, bez kterých bych nepřežil, nicméně většinu už vyjmenovali mí kolegové.

Mapy.cz

První aplikaci jsem zvolil od Seznamu, konkrétně Mapy.cz. Dříve jsem víceméně používal Google Mapy, nicméně offline verze nebyla dostatečně použitelná pro moje cesty po městě. Tudíž jsem samozřejmě začal hledat náhradu a první aplikace, jež mi přeletěla před nosem, byla právě tato. První dojmy z ní byly úžasné a pro cesty během týdne po Praze a okolí stačily.

Screenshot_2015-02-04-18-51-32 Screenshot_2015-02-04-18-52-37 Screenshot_2015-02-04-18-53-01 Screenshot_2015-02-04-18-51-42

Začal jsem se tedy vnořovat více a více do jejích funkcí a objevil vše potřebné ke svému každodennímu životu. Vše fungovalo bez jakýchkoliv záseků a offline verze map s minimem dat v uložišti také potěší. Kvalita provedení je více než dokonalá a vzhledem k zaměření této aplikace převážně na Českou republiku a Slovensko jsem byl spokojen o to více.

logo-app Mapy.cz Seznam.cz, a.s. Zdarma ANDROID logo-app Mapy.cz Seznam.cz a.s. Zdarma iOS

[winphone]mapy-cz/e926fd53-d7cd-4ee7-95c7-c938a5e9a1e5[/winphone]

Runtastic Pedometer Step Count

Začít běhat, chodit či provozovat jiné aktivity je vždy dobré. Ovšem opravdu ode mě nikdo nesmí očekávat, že si budu například počítat kroky nebo nějak těžce zapisovat, jaké bylo počasí, a poté to uschovávat na papíře. Proto jsem si logicky musel najít aplikaci, která většinu věcí bude dělat za mě. Našel jsem ji téměř bez problémů, a dokonce umí více, než bych mohl potřebovat.

Screenshot_2015-02-04-18-53-51 Screenshot_2015-02-04-18-53-26 Screenshot_2015-02-04-18-53-34

Jak si můžete všimnout, je zde mnoho kolonek, jež vám ukazují všechny možné parametry. Pokud tedy nejste příliš velký chodec či běžec, základní verze aplikace vám bude bohatě stačit. Já jsem teprve nedávno přešel na verzi PRO, která mi umožní vidět znatelně více detailů. Od vývojářů této aplikace si můžete stáhnou i další aplikace, zaměřené speciálně na běh, cvičení nebo například jógu.

logo-app Runtastic Pedometer Step Count Runtastic Zdarma ANDROID logo-app Pedometer Step Counter & Walk Tracker by Runtastic Developer Zdarma iOS

VLC for Android beta

Na svém počítači či laptopu jsem si zvykl přehrávat video i audio soubory ve VLC media playeru. Tudíž myšlenka na pořízení jiné aplikace do mobilu, než  je VLC, nebyla na místě. Prakticky ihned jsem zde našel všechny vytoužené funkce a hromadu nastavení, po kterých sahám i ve verzi pro Windows na můj laptop. Okamžitě jsem většinu svých hudebních souborů na svých mobilních zařízeních přehrával jen pomocí této aplikace.

Screenshot_2015-02-04-18-54-20 Screenshot_2015-02-04-18-54-41 Screenshot_2015-02-04-18-54-50

Na aplikaci se mi líbí její podpora kodeků a promyšlenost všech funkcí, které obsahuje. Faktem je, že jsem nenašel lepší, než je tato. Přehrát téměř jakýkoliv formát videa či audia není problém, což je to, co snad většina lidí hledá. Zároveň nízká náročnost, podpora síťového přehrávání, skvělý widget v hlavní liště nebo dostupnost je skoro až fenomenální. Určitě bych se bez ní neobešel více než 5 minut.

logo-app VLC for Android beta Videolabs Zdarma ANDROID

Battery Widget Reborn (BETA)

Často testuji různá zařízení a některá nedovolují zobrazovat procenta u baterky. Aplikace mi zobrazuje procenta přímo v liště a vždy vím, jak na tom jsem. Dále jsem nebyl spokojen s aplikací pro hodnocení výdrže baterie v samotném systému Android, což mě vlastně přivedlo k nalezení Battery Widgetu. Další skvělá věc je, že pochází z rukou českého tvůrce Tomáše Hubálka. Přeci jen rád podporuji kvalitní a ještě ke všemu české aplikace pro Android.

Screenshot_2015-02-04-18-55-00 Screenshot_2015-02-04-18-55-21 Screenshot_2015-02-04-18-55-35 Screenshot_2015-02-04-18-55-44

Samozřejmě zobrazení procent není vše, co aplikace umí. Například vám dokáže zobrazit ikonky vypnutí/zapnutí wi-fi, svítilny nebo Bluetooth. Za zmínku jistě stojí skvělé vyhodnocení výdrže baterie, které se po týdnu používání telefonu přepočte jen málokdy. Zkrátka skvělé funkce, pěkný vzhled a možnosti nastavení jsou nezanedbatelné plusy. Navzdory mnoha dalším aplikacím v Obchodu Play si myslím, že tato aplikace převyšuje ostatní o pěkný kus.

logo-app Battery Widget Reborn (BETA) Tomas Hubalek Zdarma ANDROID

Google Keep

Ve škole a v „práci“ se mi hodně často hromadí mnoho a někdy až přebytek úkolů. První a snad nejjednodušší způsob byl začít používat aplikaci Google Keep. Krásné prostředí a nové možnosti ještě více podtrhují její příznivé účinky. Mnohdy totiž okamžitě vytvořit poznámky k zadání úkolu/práce je velice důležité. Přeci jen nehodlám strávit více než půl minuty vytvářením úkolu, u kterého jen potřebuji znát jednu či dvě větičky.

keep

Zkrátka a jasně, jednoduchost vyhrála nad množstvím funkcí jiných aplikací. Ačkoliv bych občas rád využil některé funkce, jež bych v Google Keep hledal jen marně, v drtivé většině případů stačí pro pozdější práci. Pokud tedy hledáte aplikaci, ve které hned uvidíte vše, co potřebuje, jediná správná je podle mě tato. Zároveň funkce sdílení mezi ostatními, kdo aplikaci vlastní, se hodí více, než si můžete myslet.

logo-app Google Keep Google Inc. Zdarma ANDROID

 

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat