iOS 9 se zaměří na vylepšení stability a optimalizaci

iOS 9 se zaměří na vylepšení stability a optimalizaci
2015-02-11T09:51:35+02:00
• 11. 2. 2015

Operační systém iOS od Applu se každý rok v červnu dočká představení nové verze. Ta každoročně přináší nové funkce do systému. Letos se však dle posledních informací mnoho nových funkcí nedočkáme a následující aktualizace iOS s číslovkou 9 má být zaměřena především na opravy chyb a vylepšení stability.

ios-9-download

Každý rok od doby svého vzniku přišla vždy nová verze iOS s mnoha novinkami. V roce 2013 jsme se pak s příchodem sedmé verze dočkali také nového grafického kabátku. Od té doby není systém zcela vyladěn a neustálé přidávání nových funkcí tomu také nepomáhá. V Applu si tak údajně řekli, že devátá verze bude zaměřena především na optimalizaci celého systému, opravy chyb, vylepšení stability a také zvýšení rychlosti. Dále má prý také dojít k optimalizaci pro 16GB zařízení, kde byly v minulosti problémy s dostupným místem pro provedení aktualizace.

Otázkou pak také je, zda bude iOS 9 podporovat ještě poslední řadu 32bitových procesorů Apple A6, tedy iPhone 5 a iPad 4. Starší zařízení, jako iPhone 4s a iPad mini 1 se s podporou téměř jistě můžou rozloučit. Zcela jistě ale bude devátá verze podporovat všechna Apple zařízení s 64bitovými procesory.

Představení nové verze se dočkáme s největší pravděpodobností v červnu. Do té doby Apple ještě chystá aktualizaci 8.2, dále 8.3 a údajně je také v přípravě verze 8.4. Ta má přinést novou hudební službu.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat