Alibaba koupil menšinový podíl v Meizu za 590 milionů dolarů

Alibaba koupil menšinový podíl v Meizu za 590 milionů dolarů
2015-02-11T12:30:30+02:00
• 11. 2. 2015

Meizu pravděpodobně získá za partnera giganta, konkrétně Alibaba Group. V pondělí 9. 2. 2015 to bylo oznámeno světu jako téměř hotová věc. Tudíž můžeme očekávat, že investice Alibab Group s celkovou částkou 590 milionů dolarů už bude stát za to. Nicméně zatím ještě není vše kompletní, společnost Meizu musí nakonec podepsat závěrečné podmínky, jež Alibaba předložil.

alibaba-logo

Spojení dvou víceméně nesourodých firem, které by spolu v podstatě mohly tvořit téměř dokonalou dvojici, se zdá jako dobrý nápad. Přeci jen Meizu dodává zařízení s poměrně dobrým hardwarem a Alibaba by mohla poskytnout například svůj operační systém či další služby, jež má pod svými křídly. Tím by se z těchto dvou společností mohl stát jeden velký gigant, konkurující všem na jiné úrovni než doposud.

Tato strategická spolupráce s Alibaba Group umožní Meizu nadále rozvíjet naše chytrá zařízení či podnikání a náš inteligentní ekosystém.“ – Meizu CEO, Yongxiang BAI

Ačkoliv společnost Alibaba zaujímá v Asii velké postavení, doposud neměla moc co říkat v mobilním odvětví, jež se vyvíjí rychleji, než kdy předtím. Samozřejmě tímto tahem získají obě firmy a už je polemizující, která z tohoto kroku bude nakonec těžit více. Nicméně budoucnost je neznámá a pro nás je zatím důležité jediné.

Společnost, jež se zabývá vývojem vlastních mobilních zařízení, má možnost se spojit s obrovským asijským gigantem přes online komerci. Pokud uvážíme důsledky toho činu, zdá se, že pro společnosti Meizu se nyní otevírají dveře k online prodejům svých zařízení dokořán. Zároveň se možná budeme moci těšit na nový systém v jejích zařízeních a možná že i dostupnost bude lepší.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat