WhatsApp nyní nově i přes webové rozhraní

WhatsApp nyní nově i přes webové rozhraní
2015-01-22T09:51:10+02:00
• 22. 1. 2015
10

WhatsApp je v současné době jedna z nejpoužívanějších komunikačních služeb vedle Messengeru a Hangouts. Díky WhatsAppu můžete posílat textové a zvukové zprávy, videa a obrázky, vytvářet skupiny atd. Podrobný princip, jak služba funguje, není nutné popisovat. Jediné omezení je to, že služba funguje na základě ověření vašeho telefonního čísla a tudíž ji nelze jen tak lehce používat na více zařízeních.

1

Osobně mi u této služby chyběla jedna zásadní věc a tou byla možnost obsluhovat WhatsApp přes PC. Při práci je pro mě pohodlné vše vyřizovat na počítači a nebrat stále telefon do ruky. Toto lze samozřejmě vyřešit mnoha způsoby. Jedním celkem elegantním řešením je například Pushbullet v kombinaci s aplikací Quick Reply for Pushbullet. Toto řešení umí přenášet notifikace z telefonu do PC prakticky pro jakoukoliv aplikaci včetně WhatsApp, u které navíc aplikace umožňuje odpovídat skrze doplněk pro Google Chrome.

3

 

4

Nově přišli tvůrci WhatsAppu s možností používat tuto službu i přes webové rozhraní, což je skvělé a rozhodně to zvýší vaši produktivitu. Webové rozhraní má bohužel hned několik omezení, ale věřím, že tvůrci časem vše doladí. Tím první je v tuto chvíli nutnost použít webový prohlížeš Chrome. V jiném služba nefunguje. Dalším omezení je to, které vychází z principu fungování služby. Při aktivaci musíte skrze mobilní aplikaci naskenovat QR kód. Webová služba se nachází na adrese web.whatsapp.com.

Screenshot_2015-01-22-07-33-43

Po sejmutí kódu se ihned na webu objeví komunikační rozhraní včetně konverzací a dalšího. Princip fungování spočívá v zrcadlení stavu aplikace z mobilního telefonu do webového rozhraní. S tím souvisí nutnost mít telefon stále připojený k internetu. Pokud jej odpojíte, ztratíte možnost komunikovat přes webové rozhraní.

2

Bohužel dalším omezení je, že webové rozhraní je prozatím funkční je pro platformy Android, Windows Phone a Blackberry. Uživatelé iOS si musí prozatím počkat. WhatsApp na webu funguje téměř identicky, jako v telefonu. Můžete vytvářet nové chaty a skupiny, můžete posílat multimediální soubory atd. Můžete si rovněž pro prohlížeč nastavit možnost, aby vám posílal notifikace, které vám vyskočí ze spodního panelu ve vašem operačním systému.

Zdá se, jako by to bylo naprosto dokonalé řešení, které zastíní všechny ostatní. Něco tomu ale stále chybí a tím je uložení veškerého obsahu v cloudu, abychom o své konverzace nepřišli i při ztrátě telefonu, či jeho vymazání. To je totiž dle mého zatím jediná, ale o to zásadnější vada na kráse.

WhatsApp je tady nyní zase o něco víc použitelnější a věřím, že se bude nadále vyvíjet. Potenciál na to má.

Zdroj: blog.whatsapp.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Jenom přes Google Chrome… Nezájem.

Míra Jirásek

22. 1. 2015, 14:27

pomohl reinstall

Míra Jirásek

22. 1. 2015, 12:02

funguje to od té poslední verze, to je 2.11.498 ale whatsapp web v menu nemám takže nic :(

Lucie Budínová

VIP 22. 1. 2015, 12:01

Už jsem na to přišla. Musí se jít na WhatsApp a kliknout na WhatsApp Web.

Dalibor Pencik

22. 1. 2015, 12:07

tak to je jasný ..je ot napsaný i na web.whatsapp.com, bohužel já v mé poslední verzi tuto možnost nemám a to jsem restartoval telefon

Dalibor Pencik

22. 1. 2015, 11:50

tak já nabídku v android verzi whatsapp na sejmutí QR kódu nemám a google play mi hlásí,že mám aktuální verzi…můžete zjistit od které verze aplikace whatsapp podporuje ten sken QR kódu?

Lucie Budínová

VIP 22. 1. 2015, 11:56

Mě to také nejde.

Dalibor Pencik

22. 1. 2015, 12:01

Tak mím verzi 2.11.498, podle google play aktuální a nabídka na „whatsapp web“ nikde :-(

Míra Jirásek

22. 1. 2015, 12:05

tak tak

Vyzkoušel jsem to právě teď. Funguje to v pohodě, doufám že se nebudu muset přes QR kód přihlašovat , když aplikaci v PC opustím….

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat