Mediatek chce vyvinout procesor s více než osmi jádry

Mediatek chce vyvinout procesor s více než osmi jádry
2015-01-14T07:08:57+02:00
• 14. 1. 2015
1

Jednoduchá rovnice – pokud aplikace nepotřebují více výkonu, není potřeba vytvářet výkonnější procesory s více jádry. Takhle nějak se brání Qualcomm před novými výstřelky čínské firmy MediaTek. Mezitím však MediaTek vyvíjí nové procesory s více než osmi jádry.

I když firmy Qualcomm a Samsung přinesly na trh osmijádrové procesory, nehodlají (zatím) jít dál, stejně jako MediaTek. Ten vydal nejvíce modelů osmijádrových procesorů a zároveň se chystá jít dále, než výše zmíněné firmy. MediaTek plánuje do budoucna desetijádrové či dokonce dvanáctijádrové procesory.

Mediatek-Logo

Pokud půjde vše hladce, mohli bychom se těchto nových procesorů dočkat i v letošním roce. To však také závisí na tom, jestli se nějaký výrobce mobilních zařízení rozhodne do svého modelu zařadit právě tyto nové, více než osmijádrové, procesory.

MediaTek je firma, která se stala velmi populárním výrobcem mobilních procesorů, hlavně v čínském odvětví tohoto trhu. V loňském roce společnost vydala sérii 64bitových mobilních čipů, včetně MT6795, které jak se nedávno zjistilo, bude využívat firma HTC. Ta ho poprvé využije v připravovaném modelu HTC Hima M9. MT6795 je osmijádrový procesor s frekvencí 2.2 GHz.

MediaTek-chip

Další, hlavně čínské, společnosti využívají procesory z dílen MediaTeku. Kdo se však stane prvním, který poprvé využije více než osmijádrové procesory ve svém zařízení?

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zaměstnán v IT oboru v Praze. Zajímám se o svět moderní techniky. Vlastním a jako primární telefon používám Ulefone Power, ke kterému používám tablet Apple iPad Air 2. Dříve zastánce Androidu, nyní se chystám na přechod na systém iOS.

Komentáře

tohle už mi přijde trapné

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat