Další generace ASUS ZenWatch chtějí dosáhnout 7denní výdrže na baterii

Další generace ASUS ZenWatch chtějí dosáhnout 7denní výdrže na baterii
2015-01-27T07:10:09+02:00
• 27. 1. 2015
3

V loňském roce společnost Asus představila své chytré hodinky, jež měly nakonec dobrý ohlas. Jsou jedny z mála, které se mohou pyšnit relativně pěkným čtvercovým vzhledem a poměrně dlouhou výdrží. Samozřejmě nejsou perfektní, byť mnoho funkcí vypadá pěkně, ale jistě se i nadále můžeme těšit na spoustu novinek a návrhů na změny. A nyní se dostáváme k jádru celé věci. Asus mimo jiné oznámil, že chce tento rok vydat další model svých hodinek. Zatím není jisté, co vše budou obsahovat, ale zásadní novinka je už z názvu článku jasná – 7denní výdrž chytrých hodinek na jedno nabití je úctyhodný cíl.

ASUS-ZenWatch-02

Technologický předseda Asusu, Johnny Shih, na konci roku o nových ZenWatch prohlásil, že mají mít o kus větší potenciál uspět na trhu i u uživatelů, než zbytek doposud vydaných chytrých hodinek. Podle něj má být celý úspěch hodinek založen na jejich výdrži. Ostatně na výdrž dosavadních chytrých hodinek poletují stížnosti světem dnes a denně. Zatím ovšem Asus slibuje a téměř i zaručuje 2denní výdrž u svých vydaných i budoucích chytrých hodinek. Což v porovnání se zbytkem trhu opravdu není špatné. Podle Shiha, k dosažení cíle stačí brát chytré hodinky jako jen zmenšený chytrý telefon, a ne jako doplněk do společnosti.

To, jak chce Asus dosáhnout zatím nepředstavitelné týdenní výdrže, je poněkud neznámé. Avšak je zde jeden detail, který v podstatě zabraňuje delší výdrži. Tím jsou čipy použité v zařízení. Ty jsou primárně navržené pro telefony, příklad je Snapdragon 400 od Qualcommu, jenž je použit v Moto G. Tento kámen úrazu by mohl vyřešit některý z výrobců. Prakticky by se stačilo zaměřit na vývoj čipů pro chytré hodinky a je vystaráno, jenže ono to není zase tak lehké. Nicméně je velmi dobře známo, že pan Shih umí povzbudit své zaměstnance i tisk tak, aby mu vše hrálo do karet. Na druhou stranu je vše zatím jen zbožné přání a nám nezbývá nic jiného než čekat, s čím se vytasí hlavní společnosti, jež aktuálně vládnou těmto technologiím.

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

co je na tom za slozitost kdyz i moje „hloupy“ moto 360 udelaj bez ambient mode skoro 3 dny … tj je to jen slovickareni co to tech 7 dni vlastne znamena , aktualne by stacilo do nich vecpat 600 baterku a pripadne podtaktovat …

Jiří Batěk

27. 1. 2015, 7:41

Není pravda ze není žádný čip čistě pro hodinky.MTK takový čip má.

Přemysl Vaculík

VIP 27. 1. 2015, 7:45

MT ho sice má, dokonce jej ohlásil, ale ještě nebyl použit a myslím, že se ještě ani nevyrábí. Jak je známo, může trvat i 9 měsíců, než se taková novinka objeví na trhu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat