Ampere – pouzdro, které vám dobije telefon

Ampere – pouzdro, které vám dobije telefon
2015-01-18T12:20:43+02:00
• 18. 1. 2015

Na Kickstarteru se stále objevují více či méně zajímavé projekty. Jedním z těch více zajímavých je i pozdro Ampere, které ve svém koženém těle neskrývá pouze prostor pro telefon. Jedná se o pouzdro kombinované s powerbankou, aby vám ovšem nepřekážely v kapse kabely, podporuje také bezdrátový dobíjecí standard Qi. Stačí tedy zasunout smatphone do pouzdra a okamžitě se začne nabíjet. Bezdrátové dobíjení je oproti tomu kabelovému sice poněkud pomalejší, ale stojí za to si ho vyzkoušet.

d2ec90b90385fba63fb3e3a4d074e69b_large

Pokud zrovna potřebujete svůj telefon použít, jednoduše ho můžete vyndat a položit na pouzdro – bude se stále dobíjet a zároveň ho budete moci používat. Ampere má také svou vlastní aplikaci pro smartphone, která komunikuje s pouzdrem přes Bluetooth. Lze v ní například nastavit začátek nabíjení. Abyste tedy zbytečně nevybíjeli baterii, můžete si nastavit začátek nabíjení třeba na 20 %, a až se baterie vybije na vámi zvolenou hodnotu, nabíjení automaticky začne. Aplikace také umožňuje sledovat stav obou baterií, tedy jak baterie v telefonu, tak baterie v pouzdru. Další funkcí aplikace je také možnost lokalizovat pouzdro pomocí Bluetooth. Pro fungování pouzdra ovšem není aplikace vyžadována, je tedy pouze jakýmsi doplňkem pro ulehčení správy baterie.

87105bea8ce49cea5c13aeceed8a1a8a_large

Pouzdro také umožňuje nabíjet více zařízení najednou, takže můžete bezdrátově dobíjet svůj telefon a přes kabel třeba tablet. Vyrobeno je z kvalitní 100% hovězí kůže, která byla získána poněkud neobvyklým způsobem – recyklací přebytečného materiálu z čalounění z aut. Baterie má kapacitu 2750mAh, což není příliš, ale na celý den to bohatě vystačí. Výrobce uvádí, že by do pouzdra měla pasovat většina současných mobilů. Co se tohoto projektu týče, tak již přesáhl stanovený cíl 60 000 dolarů. Pokud se vám pouzdro líbí a chcete také podpořit jeho vývoj, můžete si na Kickstarteru objednat některý z balíčků, ty nejlevnější jsou již vyprodané, ale pořád tam jsou některé k dostání. Rozesílání takto objednaných balíčků by mělo začít v říjnu.

35acd7e9c6d91e0a61846300c10aacdd_large5a3996ec58092fc880f74ac7aa4043f4_large

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat