Xodiom – nabušené dělo v předprodeji

Xodiom – nabušené dělo v předprodeji
2014-12-05T06:30:38+02:00
• 5. 12. 2014
5

K jedné z prvních odvážnějších společností, které tvoří svá dotyková zařízení, se řadí firma OnePlus s jejím prvním modelem One. Tato společnost nám ukázala, že se dotyková zařízení dají dělat skvěle a za opravdu příznivou cenu. Bohužel tu byly a stále jsou problémy s dodáním zařízení do určitých zemí, mezi něž patří i ta naše. Nyní se však objevila další společnost Xodiom se svým stejně jmenujícím se zařízením, aby se pokusila převzít otěže.

xodiom features_2

Pojďme se tedy společně podívat na to, co nám nové zařízení přichystalo. Specifikace tohoto zařízení jsou opravdu rozsáhlé, takže vám zde uvedu jen část z nich a odkaz na zbývající, abyste si je mohli řádně vychutnat. Začneme displejem, který má 5,5″ s rozlišením 1440 x 2560 pixelů s 534 PPI. Rozměry zařízení činí 152,7 x 75,9 x 6,6 mm, což je velmi úctyhodné vzhledem ke všemu, co zařízení obsahuje.

Telefon pohání procesor Snapdragon 805 quad-core Krait 450 od Qualcommu s taktem 2.7 GHz na každé jádro, dále pak grafický čip Andreno 420 a celé zařízení drží při životě baterie s kapacitou 3200 mAh. Máme zde k dispozici 3 GB RAM, 32/64 GB úložného prostoru, slot na microSD kartu s maximální kapacitou 128 GB, také zde najdete senzory, jako je barometr, gyroskop, akcelerometr nebo měřič tepu, avšak je toho mnohem více. Operační systém xodiom „xOS“ je založen nejnovější verzi Androidu 5.0.

specs_ph

Zařízení v sobě obsahuje Wi-Fi standardy 802.11 b/g/n/ac s duálním pásmem 2.4G a 5G. Také zde najdeme NFC nebo Bluetooth verze 4.0. Nyní ke kamerám na zařízení. Zadní kamera má plných 16 MPx (5312 x 2988 pixelů) a přední „pouhých“ 5 MPx. Na zadní straně také nalezneme přisvětlovací diodu. Dále zde máme funkce, které obsahují optickou stabilizaci obrazu, auto/touch focus, obličejový detektor, panorama nebo HDR.

Tím jsem naprosto vyčerpali specifikace a nyní se vrhneme k tomu, co by vás ještě, i jako zákazníky, mohlo zajímat. Ačkoliv hlavní sídlo firmy je pravděpodobně v Asii, nemusíme se bát o dostupnost v našich vodách. Na stránkách je uvedeno, že se zařízení začne rozesílat zákazníkům nejpozději 5. ledna roku 2015. Do té doby si zařízení můžete předobjednat a zde je další dobrá zpráva. Doprava je možná snad kolem celého světa a plně zdarma pro první várku zásob výrobce.

dustwater

A nakonec ještě menší dodatek. Zařízení si můžete zatím předobjednat pouze skrze převod bankou nebo pomocí platby v bitcoinech. Máte na výběr zde dvou variant zařízení, a to 32GB nebo 64GB verze. První stojí 279 € (~ 7700 Kč) a druhá verze 319 € (~ 8800 Kč). Ještě bych rád dodal, že kdykoliv, ještě před oficiálním začátkem, můžete zrušit předobjednávku a plná cena vám bude okamžitě vrácena. Navíc výrobce uvádí, že zařízení by se k vám mělo dostat velmi rychle a jen cesta lodí by měla trvat maximálně 5 dní. Je to umožněno díky více skladištím na 3 kontinentech.

Tip zaslal Ján Valkovič, za což mu děkujeme. Zařízení si můžete předobjednat na oficiálních stránkách.

Aktualizováno: Než se odhodláte k nákupu, posečkejte do oficiálního zahájení prodeje. Některé zahraniční weby vyzývají k opatrnosti.

Zdroj: plus.google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

! akceptuji pouze platby u kterych nemate moznost si nechat vratit penize.

Divim se ve clanku podtrhuje, jak vrati penize, jako by jste tomu sami snad verili, verite? Ocekaval bych ze trochu kriticky prist bude uz v clanku. Aha tak uz jste to tam taky radeji doplnili :-)

Neexistuje jedine video, domena vznikla pred par dny. To by jsi predobjednal jedine blazen nebo komu nevadi vyhodit penize oknem.

Pavel Mareš

6. 12. 2014, 19:44

Omlouvám se, toto jsem zapomněl zmínit i když jsem to měl v plánu, bohužel nejsem perfektní. Děkuji tedy za dodatečnou informaci. Každopádně, máte pravdu a opravdu se raději má počkat, avšak na začátku pár firem mělo to samé (většinou čínský původ). Některé nejsem známé, další zanikly a pár z nich má poměrně dobré telefony ve střední střídě. Třeba se to změní, ale po přečtení dalších informací zjišťuji, že děr v systému je více, ale doufám že to není podvod.

Doubledecker

5. 12. 2014, 13:37

Tohle zní až příliš dobře….

Ján Valkovič

5. 12. 2014, 7:26

Ale odporucam s nadsenim pockat do oficialneho predaja. Zatial to nevyzera ako doveryhodny projekt.

Pavel Mareš

5. 12. 2014, 7:47

Je pravda, že jsem z tohoto modelu opravdu nadšen, ale také se mi to zdá až příliš dobré. Souhlasím, že počkat si na oficiální prodej je určitě důležité, hlavně když je to novinka a chybí zkušenosti.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat