The Interview – neoficiální aplikace pro Android obsahuje malware

The Interview – neoficiální aplikace pro Android obsahuje malware
2014-12-30T11:14:06+02:00
• 30. 12. 2014

Na internetu je pravděpodobně dnes již málo lidí, kteří neví o kauze spojené s filmem The Interview. Pro ty, kdo náhodou neví, o co se konkrétně jedná, si to trochu rozebereme. Film je pod záštitou Sony, na kterou mimo jiné byl před časem spáchán počítačový útok. Některým se podařilo zjistit, že by útok mohl být veden ze Severní Koreje. A nyní se dostáváme k jádru věci. Samotný snímek totiž pojednává, ve své základní podstatě, o zesměšnění Kim Čong-una a o zobrazení reality v jeho diktátorské zemi.

To se Severní Korei nelíbí a chtěla v společnosti Sony zabránit vydání snímku do kin a na trh. To se částečně podařilo, ale po krátké době Sony ohlásilo, že snímek se bude promítat pouze ve vybraných kinech a v internetových službách jako je Google Play, iTunes nebo YouTube Movies. A právě o Obchodu Play dnes bude řeč.

Malware-infected-version-of-The-Interview-has-lead-to-attacks-on-South-Korean-banks (1) Malware-infected-version-of-The-Interview-has-lead-to-attacks-on-South-Korean-banks (3) Malware-infected-version-of-The-Interview-has-lead-to-attacks-on-South-Korean-banks

Vzhledem i k obrovské mediální masáži tohoto případu a faktu, že film je v Obchodě Play docela velký hit, se vlastně ani nemůžeme divit, že se toto stalo. Někdo totiž film nahrál do své vlastní Android aplikace a tu i s nebezpečným malwarem pustil do světa. To má za následek už více než 20 000, tímto virem, nakažených zařízení. Nicméně to není vše, aplikace v sobě obsahuje tak nebezpečný malware, že dokáže ukrást snad všechna data z vašeho telefonu. Pokud tedy máte nějaké aplikace na bankovnictví, prakticky informace z nich může vidět i někdo jiný, což už se i stalo.

Případy byly zaznamenány v Jižní Koreji, kde tato situace ochromila několik bank. Zatím společnost MacAfee, Technische Universität Darmstadt a Center for Advanced Security Research Darmstadt se pokoušejí hrozbu eliminovat, bohužel zatím bez úspěchu. Samozřejmě se podnikají kroky k zabránění šíření nebezpečné aplikace, jejíž název a vzhled můžete vidět na obrázcích výše. Pokud se tedy chcete vyhnout těmto problémům, máte dvě možnosti. Buď se dívat na film v oficiální verzi u jednoho z distributorů (Google Play, iTunes nebo YouTube Movies) nebo se nepokoušet za každou cenu si film pustit na svém chytrém zařízení.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat