Huawei představil nový 64bitový procesor

Huawei představil nový 64bitový procesor
2014-12-04T07:30:28+02:00
• 4. 12. 2014

V posledních dnech se na internetu objevilo několik náznaků, že Huawei hodlá představit nový procesor. A skutečně se to nakonec stalo. Huawei oficiálně představil nový 64bitový procesor označený jako Kirin 620.

Kirin 620 bude disponovat 8 jádry. Novinka je založena na architektuře Cortex-A53. Takt jednotlivých jader bude 1,2 GHz. Nedá se očekávat, že by tento nový přírůstek svým výkonem konkuroval nejvýkonnějším procesorům, které jsou v současné době na trhu. Spíše se očekává, že bude poměřovaný například se Snapdragon 410, který se objevil například v HTC Desire 620.

Kirin-620-announcement_3 Kirin-620-announcement_4

Nový procesor od Huawei bude disponovat grafickým jádrem Mali450 MP4. Dále bude podporovat operační paměť typu LPDDR3. Nechybí ani podpora fotoaparátů až s 13 MPx. Zařízení vybavená Kirin 620 budou moci také pořizovat videa ve Full HD. Samozřejmostí je podpora LTE sítí. Konkrétně tento čip bude podporovat LTE sítě Cat 4 (150/50 Mbps).

Nová zařízení, která budou tímto čipem vybavena, by měla uživatelům nabídnout dostatek výkonu pro pohodlné používání. Zatím byl představen pouze Kirin 620. Na první zařízení s tímto procesorem si budeme muset ještě nějakou dobu počkat.

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat