HTC Hima – nástupce současného top modelu dává o sobě vědět

HTC Hima – nástupce současného top modelu dává o sobě vědět
2014-12-26T11:53:39+02:00
• 26. 12. 2014

Během února a března můžeme očekávat představení nového top modelu od společnosti HTC. Již nyní se začínají objevovat nejrůznější spekulace nasvědčující výbavu této novinky. Dříve jsme mohli vyhlížet informace od Evleaks, ale po odchodu do takzvaného důchodu se ujal této práce Upleaks, který vypustil do světa specifikace modelu s kódovým označením HTC Hima.

htc-one-bloom-3-concept-by-hasan-kaymak3jpg-484x30

Spekulace naznačují, že by novinka měla být menší než současný model One M8. Základy rozměry by měly být 144,3 x 69,4 x 9,56 mm. Jako procesor bude použit Snapdragon 810, který bude taktován na 2 GHz, aspoň co se týče výkonnějšího clusteru čtyř jader. Slabší část nabídne 1,5 GHz. K dispozici budete mít 3 GB RAM. O interním úložišti nepadla zmínka.

Displej by měl mít úhlopříčku 5 palců s Full HD rozlišením, což je poněkud zajímavé, jelikož současný trend spíše naznačuje, že top modely by měly mít 2K rozlišení. Pokud HTC zvolilo 1080p, zřejmě tak činí s ohledem na spotřebu takového panelu, která je nižší než u displejů s vyšším rozlišením.

Pro pořizování fotografií bude k dispozici senzor s 20,7 MPx, což by mohlo naznačovat, že za dodávkou může stát Sony. Právě takové senzory s udávaným rozlišením se nacházejí u top modelů řady Xperia. Přední strana nabídne Ultrapixel foťák se 4 MPx, případně běžný senzor s 13 MPx. O energii se postará baterie o kapacitě 2840 mAh. Dále se spekulace zmiňují o Androidu 5.0 Lollipop a Sense 7.0.

Není zcela jasné, jestli tchajvanský výrobce zůstane věrný označení One. Na to si budeme muset počkat až do samotného představení, které by mělo být za 2 až 3 měsíce.

Zdroj: upleaks.info

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat