Modulární mobil od Vsenn je otevřen všem systémům aktualizováno

Modulární mobil od Vsenn je otevřen všem systémům [aktualizováno]
2014-12-09T20:10:44+02:00
• 9. 12. 2014

Aktualizováno 9. 12.

První informace o modulárním smartphonu od Vsenn napovídaly, že operační systém bude jen Android. Případně budou k dispozici alternativní verze, které se zapojí do programu ARP (Approved ROM Partner), kde najdeme například Paranoid Android. Nyní Vsenn chce rozšířit možnosti, aby si zákazníci mohli vybrat i z jiných systémů. Prozatím se vyskytuje na sociálních sítích dotaz, jaký další systém by měl být v programu ARP.

B4X9BIaCcAAeKzL

Vsenn je ochoten pustit do svého smartphonu Sailfish OS, Ubuntu Touch nebo dokonce Firefox OS, jak je vyobrazeno na snímku výše.

Původní článek 7. 11.

Na začátku bylo jedno video o zvláštním smartphonu, u kterého si můžete vyměnit jakoukoliv komponentu – displej, kameru, baterii, procesor atd. Nápad se natolik zalíbil Motorole, že se sama společnost pustila do vývoje s autorem projektu (Dave Hakkens). Dnes tuto novinku známe jako Projekt ARA – modulární smartphone. Ačkoliv doposud není na trhu ani jedno komerčně prodávané zařízení, začínají se objevovat podobné startupy.

Už jsme tu měli variantu v podobě zařízení Nanoport, koncept od ZTE a dokonce i prototyp modulárních hodinek/náramku. Nyní zde máme nový startup Vsenn, za kterým má stát bývalý programový manažer Nokie X. Bohužel zatím nemáme k dispozici render, fotografii nebo koncept.

Na druhou stranu víme, že by se nemělo jednat o čistě modulární zařízení. Měli bychom mít k dipozici možnost výměny tří základních komponent – kamery, baterie a procesoru (s RAM). Startup Vsenn vypustil pár informací navíc, jako jsou třeba parametry displeje – bude se jednat o 4,7palcový Full HD zobrazovací panel. Zařízení bude o rozměrech 124 x 63 x 8,9 milimetrů. Avšak ve vývoji mají být i další velikosti.

B1yeYz2IgAIW99S

Dále by mělo zařízení disponovat třívrstvým šifrováním, volným přístupem k VPN a k zabezpečeným cloudovým službám. Novinka bude vybavena čistým Androidem a je slíbeno, že po dobu čtyř let budou dostupné aktualizace na nejnovější systém Android. Dále si budeme moci zvolit nejrůznější kryty, obaly a barvy – zřejmě jako u Moto X od Motoroly.

Musíme si počkat na další informace a zejména na datum představení. Je těžké odhadovat, jestli Vsenn uspěje se svým produktem. Bude záležet na ceně, dostupnosti a možnostech.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat