Modifikujeme Android – čerstvá nálož modulů pro Xposed (5+4 potřetí)

Modifikujeme Android – čerstvá nálož modulů pro Xposed (5+4 potřetí)
2014-11-06T13:50:34+02:00
• 6. 11. 2014
3

Po delší době jsme zde zpátky s další várkou modulů pro Xposed Framework (návod a další výběry modulů zde). Přibývají sice mnohem pomaleji než všemožné aplikace, za to je ale všechny, minimálně v kategorii utilit, svojí funkčností předčí. V tomto díle se podíváme, jak zrychlit telefon a snížit spotřebu baterie, změníme si navigační a stavovou lištu nebo použijeme SD kartu jako interní uložiště.

Xposed-Framework-790x395

 

BootManager

Modul s názvem BootManager ocení především ti, kteří nemají moc velkou RAM, nebo ti, kteří mají pomaleji nabíhající alternativní ROM. Jak již název napovídá, aplikace se stará o spouštění telefonu, respektive o aplikace, které se při zapnutí systému automaticky zapnou. V seznamu aplikací si jednoduchým kliknutím můžete vybrat ty, u kterých nechcete, aby se při startu systému spouštěly. V tomto seznamu však nenajdete všechny aplikace, ale jen ty, které mají ve svých oprávněních tzv. BOOT permission, a vy nemusíte zjišťovat, které aplikace se při startu spouští a které ne.

V dalším nastavení si můžete nastavit logování spuštění aplikací, nebo například oznámení, které vás při instalaci upozorní, na BOOT permission instalované aplikace. Modul BootManager doporučuji používat společně s aplikací Greenify, o které si můžete přečíst zde, jež sice může fungovat jako Xposed modul, ale pro fungování to nepotřebuje a framework jí pouze pomáhá s několika funkcemi.

Odkaz ke stažení

Screenshot_2014-11-04-22-18-15

logo-app BootManager defim Zdarma ANDROID

Amplify

Amplify, dříve také Unbounce nebo LiOnTamer, je modul, který částečně řeší chybu Služeb Google Play a „nešvár“ mnohých aplikací, kterým jsou příliš časté wakelocky, tedy udržení telefonu vzbuzeného, což samozřejmě zvyšuje spotřebu baterie. Amplify tyto wakelocky redukuje. Některé omezí sama, u dalších vás informuje o tom, zda je bezpečné je zredukovat a jejich redukci vám umožní zapnout. Avšak k tomu, abyste mohli wakelocky omezit, potřebujete Pro verzi, která je dostupná skrze Karmu, která je na hlavní stránce aplikace.

Kromě wakelocků můžete v Pro verzi limitovat i alarmy, kterými si aplikace telefon probouzí, nebo například omezit některé služby, a to u téměř všech aplikací ve svém telefonu, které telefon probouzí, nebo v telefonu trvale běží.

Odkaz ke stažení

Screenshot_2014-11-04-22-11-05 Screenshot_2014-11-04-22-40-58 Screenshot_2014-11-04-22-40-52 Screenshot_2014-11-04-22-39-30 Screenshot_2014-11-04-22-39-23

logo-app Amplify Battery Extender -Root Ryan Steckler Zdarma ANDROID

XStana

Pokud vlastníte telefon s navigačními tlačítky na displeji telefonu a jste příznivci vizuálních úprav, neměli byste přehlédnout modul XStana. Ten umožňuje změnu ikon tlačítek na některý z mnoha balíčků, jež v telefonu najdete. U tohoto modulu se vyplatí připlatit si Prime verzi, která nejen že odemyká další balíčky a jejich přizpůsobení, ale také umožňuje použití vlastních ikon tlačítek. Zvolit si můžete z ikon s nádherně zpracovanými zvířecími hlavami, minimalistických ikon nebo si můžete nastavit lištu podle své libosti.

Kromě navigační lišty umí XStana změnit ikony i ve stavové liště. Zde se však musíte spokojit pouze s připraveným výběrem. Modul XStana je pravidelně aktualizován a další balíčky ikon do výběru určitě přibudou.

Pozor: Pokud patříte mezi uživatele komunitních ROM, především CM11 a PA, je potřeba si spustit navigační lištu pomocí modulu Xblast, jelikož ikony ve výchozí CM a PA liště jsou řízeny použitým schématem a XStana je bohužel nedokáže změnit.

Odkaz ke stažení

Screenshot_2014-11-04-22-43-20 Screenshot_2014-11-04-22-42-38 Screenshot_2014-11-04-22-43-28 Screenshot_2014-11-05-09-55-53

 

logo-app Xstana module LF.PRODEV Zdarma ANDROID

XInternalSD

Vlastníci telefonů s Androidem ve verzi KitKat a nižší interní pamětí se mohli setkat s problémem, že se data z aplikací ukládala do interní paměti a zbytečně zabírala prostor, přes to, že je dostupná SD karta. XInternalSD pomáhá tento problém vyřešit. Nestěhuje celé aplikace na SD kartu, ale data, jež jsou aplikacemi vytvářena (fotografie, offline soubory Spotify apod.) odkazuje do uživatelem zvolené složky. Ve zvolené složce se pak vytvoří složky a podsložky, které najdete i v interní paměti (Android, data, obb)
Aplikace i její nastavení jsou celkem jednoduché.

Nejdříve je potřeba odškrtnout políčko „Custom internal SD path“ a následně zadat cestu složky, kam se mají data ukládat. Není však k dispozici průzkumník, a proto je potřeba si cestu složky najít a následně ji do aplikace napsat, v mém případě to bylo „/sdcard1“. Dále si můžete nastavit, jestli se má toto nastavení týkat všech aplikací, či pouze některých, nebo můžete naopak vybrat, kterých aplikací se toto nastavení týkat nebude. Zde je opět menší nedostatek. Aplikace bohužel nelze odkliknout, ale je potřeba napsat název jejich balíčku, např. „com.spotify.music“. Následně je potřeba telefon zrestartovat, po restartu se již údaje aplikací budou ukládat do vámi zvolené složky.

Odkaz ke stažení

Screenshot_2014-11-04-22-58-38 Screenshot_2014-11-04-22-58-46

ChromePie

ChromePie je modul, který vám umožní ovládat prohlížeč Chrome pomocí výsuvného koláče, který můžou uživatelé znát z komunitních ROM. Ve výchozím nastavení koláč nabízí 5 částí, které umožňují přechod mezi stránkami, přístup k záložkám nebo např. k otevřeným oknům prohlížeče. Dílky lze přidat a na výběr máte z téměř 30 příkazů, kterými můžete prohlížeč jednoduše a rychle ovládat.

Kromě nastavení dílků nechybí ani nastavení velikosti a umístění místa, ze kterého koláč tažením vyvoláte, přičemž spouštět ho lze jak z pravého, tak levého okraje zároveň. Aplikace funguje jak na standardním Google Chrome, tak na Google Chrome Beta.

Odkaz ke stažení

Screenshot_2014-11-05-09-53-47

Další moduly ve zkratce:

Battery Home Icon: Modul, který tlačítko „Domů“ zobrazí jako kruhový indikátor baterie. Odkaz ke stažení 

TT6RiZ2_edited

Snapchat Full Caption: Umožní vám vkládat neomezené popisky do výtvorů na Snapchatu. Odkaz ke stažení

VolumeSteps+: Rozšíří ovládání hlasitosti až na 50 úrovní, nebo umožní vypnout upozornění na bezpečnou hlasitost sluchátek. Odkaz ke stažení

Instagram Downloader: Umožňuje stahování fotografií ze služby Instagram (možnost se nachází v menu u fotografie). Odkaz ke stažení

 

 

Pokud je nějaký modul, o kterém byste chtěli vědět více, nebo se o něj chtěli podělit s ostatními, napište nám jeho název do komentářů nebo na michal.cisarovsky@dotekomanie.cz.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Michal Císařovský

Student ČZU v Praze, který se zajímá o vše kolem Androidu, především o aplikace. Rád zkouší nové komunitní ROM a především se neustále zabývá grafickými úpravami svého telefonu. Jeho nejoblíbenější modelovou řadou jsou Xperie. Mezi jeho další záliby patří fotografování, hudba a divadlo.

Komentáře

Pavel Kořítko

6. 11. 2014, 15:24

Já jsem hodně zvědavý, jestli se alespoň časem dopracujeme funkčnosti Xposed modulů v Androidu 5.0. Mám Nexus 5 a už jedu na lízátku. Je to strašně bezvadné prostředí, ale opravdu mi chybí xposed :-(. Kitkat jsem měl totálně a zároveň decentně vyladěný podle sebe. Ale jak jsem uz četl v prvním komentáři, tak nevím jestli chci mít čistě čistý systém. Prostě mi nezbývá nic jiného, než čekat a doufat, že náš vrchní zapracuje na funkčnosti xposed modulů v Lku. :-)

Libor Foltýnek

6. 11. 2014, 14:13

Některé moduly vypadají velice zajímavě, ale vzhledem k tomu, že budoucnost xPosed v Lollipop je nejistá, snažím se spíš zvykat na představu života bez něj. Po důkladném zvážení přínosu xPosed vs Lollipop jsem se přiklonil k Lollipop (až na S5 bude)

Samozřejmě, pokud by se podařilo xPosed rozchodit na ART, budu štěstím bez sebe (nebo přepnout Lízátko na Dalvik, ale to je asi nesmysl a kdyby to i šlo, asi by se tím zabila většina výhod)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat