Cyanogen Recovery nově na více zařízeních od Sony

Cyanogen Recovery nově na více zařízeních od Sony
2014-11-06T14:00:13+02:00
• 5. 11. 2014
3

To, že CyanogenMod je jedna z nejpoužívanějších ROM, je nějaký ten pátek známo. Doposud se tedy vývojáři z CyanogenMod zaměřovali právě na vytváření ROM, pro opravdu hodně zařízení, které už většinou výrobci nechali na pospas světu. Nyní ovšem zabrousili poněkud jinam. Připravili Cyanogen Recovery pro mnoho zařízení a stále pracují na jejím vylepšení, přičemž nyní přišel menší zlom.

Tento zlom se stal díky uživateli XDA fóra jménem championswimmer, který přispěl tomuto projektu poměrně dosti. Zajistil podporu pro mnoho zařízení od Sony z řady Xperia. Na tomto seznamu jsou: Sony Xperia Z, Xperia Z1, Xperia Z1 Compact, Xperia Z2, Xperia V, Xperia Z Ultra, Xperia Tablet Z v obou variantách, Xperia ZL, Xperia T, Xperia SP a Xperia ZR. Jak sami vidíte, seznam není krátký, a tak konečně mohou podporovaná zařízení využít tuto novinku naplno.

Pokud chcete vyzkoušet obnovit si vlastní ROM, stačí mít pár základních věcí. Za prvé musíte mít odemčený bootloader, bez kterého to samozřejmě nejde. Za druhé stáhnete si obnovovací soubor z oficiálních stránek uživatele champoinswimmer pro  Cyanogen Recovery. Pro zařízení Xperia Z Ultra, Xperia Z1 nebo novější musíte napsat do konzole ve svém zařízení  „fastboot flash recovery recovery.img“, avšak musíte být připojení k počítači a zařízení mít v režimu fastboot mode.

Pokud vlastníte starší Xperia zařízení, musíte využit služeb ADB a napsat do příkazového řádku:

adb push recovery.img /sdcard 

adb shell dd if=/sdcard/recovery.img of=/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/FOTAKernel

Nicméně, pokud vám obě tyto metody připadají náročné, stačí jít do Obchodu Play a stáhnout, popřípadě koupit, aplikaci Recovery Manager pro Xperia zařízení. Aplikace za vás odvede vše potřebné.

logo-app Recovery Manager for Xperia™ Arnav Gupta 1,50 US$ ANDROID

Zdroj: androidorigin.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Výborná informace – děkuji ;) Jen POZOR na možné problémy po odemknutí tzv. bootloader-u u některých modelů Sony. Zatím není 100%, že toto nezpůsobí výrazné zhoršení funkcí foťáku resp. kvality fotografií, což je často hlavní důvod pořízení Xperia Z1 compact. Nepomůže ani zpětné uzamčení bootloader-u, DRM klíče zůstanou nenávratně smazány. Viz příspěvek ná fóru Xperia od uživatele Hatori1:
(http://forum.xperia.cz/viewtopic.php?f=85&t=9868&start=20)

Sry ale nerozumiem teraz.. Chváliš Z1 c alebo naopak?

Rozhodně chválím! jeden z nej (smart)telefonů co kdy zatím vznikl ;) Jen jsem si alternativní ROM zatím rozmyslel, dokud nebude jisté (nejlépe od výrobce potvrzené), že odemknutí bootloader-u nezhorší funkci foťáku – kvalitu fotografií. Byl by to krok z5.. PS: ideální si pořádně přečíst zmiňovanou diskuzi na fóru xperia).

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat