Sharp ukázal úsporný displej určený pro chytré hodinky

Sharp ukázal úsporný displej určený pro chytré hodinky
2014-11-07T11:04:55+02:00
• 5. 11. 2014
3

Společnost Sharp se kromě výroby televizorů zabývá například výrobou telefonů nebo výrobou displejů. Poslední novinkou japonské společnosti má být úsporný displej určený především pro chytré hodinky.

sharp-logo

Společnost ukázala 1palcový prototyp takového displeje. Zvláštností tohoto displeje je například způsob podsvícení. Místo běžného způsobu, který můžeme znát u chytrých telefonů, Sharp použil reflexní vrstvu. V praxi se jedná o to, že reflexní vrstva „rozsvítí“ displej uvnitř a vám se zobrazí údaje na displeji.Díky tomuto způsobu podsvícení se jedná o úsporu baterie a na přímém slunci má být čitelnost na velmi dobré úrovni. Jak tomu ale bude v temném prostředí?

Sharp v současné době hledá ten nejlepší způsob, který nebude příliš náročný na baterku. Jednou z možností může být klasické podsvícení, které ale bude funkční pouze v noci nebo v temných prostorech. K tomu, aby byl tento displej ještě úspornější, společnost se rozhodla, že využije polovodičovou paměť. Tento typ paměti se v tomto případě stará o rychlé ukládání a reprodukci obrazu na obrazovce. Tento proces je také mnohem úspornější než u současných displejů, se kterými se můžeme setkat v chytrých hodinkách.

Sharp-showcases-a-1-smartwatch-battery-saving-display-that-has-8-colors-and-no-backlight

Japonská společnost využila LTPS (Low Temperature Polysilicon) LCD displej. Obrazovka poskytne celkem 8 barev. I to naznačuje, že se Sharp vydává trochu jiným směrem, než jsme u chytrých hodinek dnes zvyklí. Sama společnost zmiňuje, že začala jednat s několika výrobci, aby nalezli partnera pro implementaci tohoto typu displeje do nových produktů. O dohodách však žádné slovo zatím nepadlo.

Celý tento koncept nicméně zní velmi zajímavě. Už jen díky tomu, že se někdo hlavním problémem chytrých hodinek začal zabývat. Uvidíme, zda ale tento projekt vůbec dostane šanci.

Zdroje: phonearena.com, androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Dominik Jančík

5. 11. 2014, 13:16

Sharp není zdaleka první společností, co se zabývá low power displeji. I když je tento funkčně zajímavou modifikací monochromatických e-ink displejů. Například Qualcomm vytvořil plnobarevný diplej s minimální spotřebou a skvělou čitelností na slunci Mirasol. Nemá sice zářivé barvy LCD a OLED displejů, ale i přes to se zdají být ideálním kandidátem na hodinky. Na hodinkách Toq funguje zdá se velmi dobře, proč není nasazen na jakémkoli jiném produktu mi uniká.

Jeslti to právě nebude tím že v porovnání s jinými displeji nemá ten správný wow faktor, který je daný právě uspornýma funkcema.

Jeremy Nowak

5. 11. 2014, 11:59

vypada to jako ty na pebble.. mel sem predtim geary 1, 2 i fity a pebble splnujou presne to, co sem chtel.. tejden vydrz baterky, supr citelnost at sem kde sem, porad vidim cas, prectu si vsechny notifikace, vidim kdo mi vola.. diky tomu iphone 6 vyndavam jen kdyz musim na neco odpoved a ne kvuli kazdymu pipnuti. cili ja sem pro jednoduchy displaye jako je tento, pokud to nezazdi zbytecnejma fukncema..

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat