Blízká budoucnost společnosti LG – ohýbání, skládání a rolování

Blízká budoucnost společnosti LG – ohýbání, skládání a rolování
2014-11-11T13:50:49+02:00
• 11. 11. 2014

Společnost LG již nějakou dobu testuje stejně jako i jiné firmy dotyková zařízení s ohebnými obrazovkami. Zatím jsme se dočkali „pouze“ zahnuté obrazovky u LG Flex. Nyní ovšem společnost uveřejnila své plány, kde se nachází náčrt její budoucích zařízení až do konce roku 2017.

lg-budoucnost

Jak si můžete všimnout, plány nejsou skromné a jistě mnoho uživatelů potěší. Již jsem zmínil, a na obrázku je jasně zřetelné, že do konce roku 2013 jsme se mohli dočkat pouze zaobleného zařízení. Další část „grafu“ už vypadá mnohem zajímavěji. Mají přibýt chytré hodinky a všeobecně chytrá nositelná zařízení, dotyková zařízení, která se jednoduše ohnou, nebo tablet, jenž nemá rámečky.

Dále už vidět můžeme skládací obrazovky, systém pro auta a asi to nejzajímavější, rolovací zařízení. Pokud nás během následujících třech let čeká takováto budoucnost, musím uznat, že se mi vcelku zamlouvá. Nicméně jak to, že všechna tato zařízení budou na trhu k dispozici v tak krátkém časovém intervalu? Je to velmi jednoduché, LG chce využít technologii P-OLED pro svá další zařízení.

Technologie P-OLED totiž obsahuje plastový substrát, oproti jiným OLED technologiím se skelným substrátem. P-OLED tedy dovoluje zařízení se lépe ohýbat a dělat ho méně náchylným k rozbití. Navíc je tenčí a lehčí, což z ní prakticky dělá horkou novinku na trhu. Sama firma LG přiznává, že tato technologie by pravděpodobně mohla hrát důležitou roli v budoucím průmyslu.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat